Grybai/ Miltiniai nesaldūs patiekalai

Galetė su grybais

Galetė su grybais

Galetė su grybais puikus užkandis, kurio skonį galima keisti dedant vis kitokius grybus.

Tešlai reikės:

  • 240 g kvietinių miltų
  • 70 g kukurūzų miltų
  • 1 šaukštelio druskos
  • 1 šaukštelio cukraus
  • 220 g šalto sviesto
  • 0,5 stiklinės graikiško jogurto
  • 3 šaukšto šalto vandens
  • 2 šaukštų obuolių sidro actas. Taip pat tinka paprastas obuolių actas ar balto vyno actas

Įdarui reikės:

  • 500 g grybų. Naudojau kreivabudes, bet galite pasirinkti pievagrybius ar miško grybus
  • Aliejaus kepimui
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Žiupsnio šviežių čiobrelio lapelių
  • 6 nedidelių mėlynųjų svogūnų. Tinka ir šalotiniai svogūnėliai
  • 150 g tepamo ožkos sūrio
  • 2 skiltelių česnako
  • 100 g tarkuoto čederio sūrio
  • 2 šaukštų smulkintų petražolių
  • 1 kiaušinio plakinio
  • 1 šaukšto sezamų sėklų

Gaminimo eiga:

Į virtuvės kombainą S peiliuku sudėkite miltus, kukurūzų miltus, cukrų ir druską. Trumpam įjunkite, kad persimaišytų. Sudėkite šalto sviesto kubelius ir smulkinkite kol gabalėliai pasidarys žirnio dydžio. Nedideliame dubenyje išplakite jogurtą, vandenį ir actą. Pulsuodami lėtai supilkite jogurto mišinį. Patikrinkite, ar susidarė tešla: ji turi laikytis kartu, kai suspaudžiate gumulėlį tarp pirštų. Tešlą uždenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą 40 minučių.

Jei neturite kombaino S peiliuku, dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, druską. Šaltą sviestą tarkuokite burokine tarka į dubenį su miltais, sviesto gabalėlį vis pamirkant į miltus. Pirštų galiukais trinkite sviestą su miltais iki smulkių trupinių. Stenkitės trinti kuo greičiau, kad sviestas nesušiltų. Į sviesto ir miltų masę sudėkite jogurto mišinį, lengvai pamaišykite. Rankomis suspauskite tešlą į gumulą.

Grybus pasmulkinkite (mažesnius grybus perpjaukite pusiau, didesnius į mažesnes dalis), pakepinkite su aliejumi. Kepkite maišydami tol kol išgaruos iš grybų išsiskyrusios sultys. Pagardinkite grybus druska, pipirais, čiobreliais.

Svogūnus nulupkite, perpjaukite pusiau, dėkite pjūviu žemyn į keptuvėje pašildytą aliejų itr kepkite ant vidutinės kaitros kol gražiai apskurs ir karamelizuosis, apverskite (atsargiai, kad neišsiardytų) ir kepkite kol apačia gražiai apskrus. Pagardinkite druska.

Ožkos sūrį sumaišykite su smulkintomis česnako skiltelėmis ir pipirais.

Išimkite tešlą iš šaldytuvo, iškočiokite apskritimą. Perkelkite ant kepimo skardoje iškloto kepimo popieriaus. Aptepkite tešlą ožkos sūriu palikdami 7-10 cm kraštus neapteptus, nes jie paskui lenksis.

Sumaišykite keptus grybus su tarkuotu sūriu, šaukštu petražolių ir paskleiskite ant ožkos sūrio.

Sudėkite ant grybų svogūnėlius pjūviu į viršų.

Užlenkite tešlos kraštus į vidų. Patepkite juos kiaušinio plakiniu, pabarstykite sezamų sėklomis.

Kepkite galetę arčiau apatinio kaitinimo elemento (pas mane 2 orkaitės lentyna) apie 40 minučių arba kol gražiai apskrus. Iškepusią pabarstykite likusiomis petražolėmis. Galetė su grybais skani ir šilta, ir šalta. Jums taip pat gali patikti galetė su žaliais pomidorais ir ožkos sūriu.
Pyragas su grybaisGrybų pyragasGaletė su grybais receptasRecepto šaltinis

 

 

Komentarų nėra

Palikite komentarą

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI