Mėsa/ Subproduktai

Kiaulienos širdis azijietiškai

Kiaulienos širdis azijietiškai

Kiaulienos širdis azijietiškai – skanus ir egzotiškas patiekalas. Šis receptas praturtins jūsų meniu ir nudžiugins naujomis skonio spalvomis.

Kiaulienos širdis azijietiškai:

  • 2 kiaulienos širdžių
  • 1 saliero lapkočio
  • 1 nedidelės paprikos
  • 0,5 cukinijos. Naudojau jauną patisoną
  • Gabaliuko imbiero
  • 3 skiltelių česnako
  • 1 stiklinės mažų pomidoriukų
  • 3 šaukštų sojos padažo
  • 1 šaukšto žuvų padažo
  • 1 šaukšto skrudintų sezamų aliejaus
  • 1 šaukštų austrių padažo
  • 2 šaukštų skrudintų svogūnėlių (nebūtinai)
  • 2 šaukštų sūdytų kepintų žemės riešutų
  • Baziliko lapelių
  • Aliejaus kepimui

Gaminimo eiga:

Nuo širdžių nupjaukite riebalinę kepurėlę, perpjaukite išilgai pusiau, išpjaukite širdies raumenį jungiančias membranas ir kietesnius audinius. Turi likti tik raumuo. Širdies raumenį supjaustykite juostelėmis ir apkepkite su aliejumi. Širdies kepti ilgai nereikia, nes ją galima valgyti žalią tartaro forma, rare ir medium. Perkepusi gali tapti kieta. Apkeptą širdį atidėkite.

Saliero lapkotį supjaustykite griežinėliais, papriką juostelėmis, cukiniją lazdelėmis. Imbierą ir česnaką mažais kubeliais. Pomidoriukus perpjaukite pusiau.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite paprikos juosteles, kepkite maišydami kelias minutes, tuomet salierą, vėl kepkite maišydami kelias minutes. Tuomet imbierą, česnaką, dar kepkite maišydami kelias minutes. Sudėkite cukinijas, pomidoriukus, kepkite dar kelias minutes, kol daržovės truputį suglebs. Pabaigai sudėkite apkeptą širdį, supilkite sojos, žuvų ir austrių padažus, sezamų aliejų. Kaitinkite maišydami kol padažas užvirs.

Patiekite su skrudintais svogūnėliais, žemės riešutais ir bazilikų lapeliais.

Jums taip pat gali patikti sumuštinis su kiaulienos širdimi ir smegenimis.

Kiaulienos širdis receptasKiaulienos širdis

 

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI