Reikės:
- 1 ūsoriaus filė (nedidelio) (tinka ir karpis)
Marinatui:
- 1 svogūno
- 2 skiltelių česnako
- 2 lauro lapų
- Šviežiai maltų pipirų
- Žiupsnelio džiovintų čiobrelių lapelių
- Šlakelio Vorčesterio padažo
Padažui:
- 120 ml grietinėlės
- 1 šaukšto kaparėlių
- Rudojo cukraus žiupsnelis
- 1 šaukšto smulkintų petražolių
Gaminimo eiga:
Marinatui skirtus produktus susmulkinkite. Aš tai padariau su smulkintuvu. Įtrinkite žuvies filė ir palikite marinuotis keletui valandų. Kepiau orkaitėje, supjausčius gabaliukais. Druską barsčiau prieš kepimą. Po kepimo apšlaksčiau citrinos sultimis.
Padažui kaparėlius patrinkite šakute. Sudėkite viską į puodą ir užvirkite.
Valgėme su orkaitėje keptomis bulvėmis. Prieš kepant, supjaustytas bulves sudėkite į dubenį, užpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus, prieskoninės druskos ir gerai permaišykite.
Parekomenduosiu šią prieskoninę druską. Galite parsisiųsti iš Austrijos internetinių parduotuvių
2 Comments
Odeta
2013-10-24 at 17:27Sočiai labai atrodo tavo receptas:) nesu ragavusi tokios žuvytės, bet labai norėčiau paragauti:)
Laura
2013-10-24 at 17:42Odeta, ūsorius karpinių šeimos žuvis…ir primena karpį 🙂