Padažai/ Žuvis ir jūros gėrybės

Keptas ūsorius su grietinėlės – kaparėlių padažu

Keptas ūsorius su grietinėlės - kaparėlių padažu - bulviukose.lt

Reikės:

  • 1 ūsoriaus filė (nedidelio) (tinka ir karpis)

Marinatui:

  • 1 svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • 2 lauro lapų
  • Šviežiai maltų pipirų
  • Žiupsnelio džiovintų čiobrelių lapelių
  • Šlakelio Vorčesterio padažo

Padažui:

  • 120 ml grietinėlės
  • 1 šaukšto kaparėlių
  • Rudojo cukraus žiupsnelis
  • 1 šaukšto smulkintų petražolių

Gaminimo eiga:

Marinatui skirtus produktus susmulkinkite. Aš tai padariau su smulkintuvu. Įtrinkite žuvies filė ir palikite marinuotis keletui valandų. Kepiau orkaitėje, supjausčius gabaliukais. Druską barsčiau prieš kepimą. Po kepimo apšlaksčiau citrinos sultimis.

Padažui kaparėlius patrinkite šakute. Sudėkite viską į puodą ir užvirkite.

Valgėme su orkaitėje keptomis bulvėmis. Prieš kepant, supjaustytas bulves sudėkite į dubenį, užpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus, prieskoninės druskos ir gerai permaišykite.

Parekomenduosiu šią prieskoninę druską. Galite parsisiųsti iš Austrijos internetinių parduotuvių

Prieskoninė druska

Jums taip pat gali patikti

2 Comments

  • Reply
    Odeta
    2013-10-24 at 17:27

    Sočiai labai atrodo tavo receptas:) nesu ragavusi tokios žuvytės, bet labai norėčiau paragauti:)

  • Reply
    Laura
    2013-10-24 at 17:42

    Odeta, ūsorius karpinių šeimos žuvis…ir primena karpį 🙂

  • Leave a Reply