Padažai/ Žuvis ir jūros gėrybės

Keptas ūsorius su grietinėlės padažu

Keptas ūsorius su grietinėlės - kaparėlių padažu - bulviukose.lt

Keptas ūsorius su grietinėlės padažu gardintu kaparėliais ir petražolėmis.
Ūsorius – karpinių šeimos žuvis. Mėsa skani, panaši į karpio. Skutasi labai sunkiai. Jei kada teks susidurti su ūsoriumi, patariu nevargti ir odą iš karto lupti.

Keptas ūsorius su grietinėlės padažu:

  • 1 ūsoriaus filė (nedidelio) (tinka ir karpis)
  • Druskos

Marinatui:

  • 1 svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • 2 lauro lapų
  • Šviežiai maltų pipirų
  • Žiupsnelio džiovintų čiobrelių lapelių
  • Šlakelio Vorčesterio padažo

Padažui:

  • 120 ml grietinėlės
  • 1 šaukšto kaparėlių
  • Rudojo cukraus žiupsnelis
  • 1 šaukšto smulkintų petražolių

Gaminimo eiga:

Marinatui skirtus produktus susmulkinkite. Aš tai padariau su smulkintuvu. Įtrinkite žuvies filė ir palikite marinuotis keletui valandų. Kepiau orkaitėje, supjausčius gabaliukais. Druską barsčiau prieš kepimą. Po kepimo apšlaksčiau citrinos sultimis.

Padažui kaparėlius patrinkite šakute. Sudėkite viską į puodą ir užvirkite.

Valgėme su orkaitėje keptomis bulvėmis. Prieš kepant, supjaustytas bulves sudėkite į dubenį, užpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus, prieskoninės druskos ir gerai permaišykite.

Jums taip pat gali būti įdomus kepto salačio su laukinių žolių garnyrais receptas.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.

Keptas ūsorius. Lietuviška žuvis. Receptas - bulviukose.ltKeptas ūsorius. Lietuviška žuvis. Receptas - bulviukose.lt

 

2 Comments

  • Reply
    Odeta
    2013-10-24 at 17:27

    Sočiai labai atrodo tavo receptas:) nesu ragavusi tokios žuvytės, bet labai norėčiau paragauti:)

  • Reply
    Laura
    2013-10-24 at 17:42

    Odeta, ūsorius karpinių šeimos žuvis…ir primena karpį 🙂

  • Palikite komentarą

    REKOMENDUOJAMI VIDEO

    JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI