Mėsa/ Subproduktai

Keptos ėriuko sėklidės ir kiti subproduktai

Kepti ėriuko subproduktai

Keptos ėriuko sėklidės, širdis, smegenys ir inkstai – tikra puota subroduktų mėgėjams. Šias gėrybes gavome pirkdami ėriuko skerdieną iš kaimyno. Kai užsisakėm ėriuką, perspėjom, kad neišmestų nei vieno subprodukto, nes tokį šposą buvo padaręs kai pirkom prieš tai.

Kepenis palikau paštetui, o visą kitą iškepiau keptuvėje su lydytu sviestu.

Paruošimas:

Ypatingo ir ilgai trunkančio paruošimo nereikia. Visų pirma subproduktus gerai nuplaukite.

Nuo širdies storosios dalies nupjaukite kyšančias arterijas, venas ir kitus jungiamuosius audinius, perpjaukite ją išilgai pusiau, išskleiskite, išpjaukite viduje širdies raumenį jungiančias gyslas. Supjaustykite širdį griežinėliais.

Nuo inkstų nulupkite ploną odelę, perpjaukite išilgai pusiau išpjaukite matomą baltą jungiamąjį audinį. Kuo kruopščiau jį išpjausite, tuo mažiau specifinio kvapo ir skonio turės. Perplaukite.

Nuo sėklidžių nulupkite odelę. Supjaustykite greižinėliais.

Smegenims daryti nieko nereikia.

Kiti mėgsta prieš gaminant subproduktus pamirkyti pora valandų šaltame vandenyje, bet aš to nedarau ir manau tikrai nėra būtina.

Gaminimas:

Gaminimas vyksta trumpai ir aiškiai. Įkaitinkite keptuvėje lydytą sviesta, sudėkite subproduktus ir kepkite vartant iš abiejų pusių. Baigiant kept pagardinkite druska, pipirais, citrinos sultimis. Sėklidės ir smegenys turi iškepti gerai, o širdį ir inkstus galit patiekti vidutiniškai keptus, bet čia skonio reikalas, galite iškepti ir pilnai. Taip pat galite prieš kepant papaniruoti – pamirkyti į miltus, kiaušinio plakinį ir džiūvesėlius. Kepat galima kartu į keptuvę įmesti česnako griežinėliu, prieskoninių žolelių  (čiobrelio, šalavijo, raudonėlio, petražolės) šakelių.

Keptos ėriuko sėklidės, širdis, smegenys ir inkstai skaniausi apšlakstyti citrinos sultimis su balta skrudinta duona.

Sekite bulviukose.lt Instagrame
Daugiau subproduktų receptųĖriuko plaučiai kepenys smegenys inkstaiĖriuko subproduktaiKeptos ėriuko sėklidės

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply