Aukso fondas/ Desertai

Labai skanus pyragas

Labai skanus pyragas – abstraktus pavadinimas, sutinku. Bet ką daryt jei jis toks ir yra? 🙂 Jau tapęs savaitgalio tradicija. Per pusryčius pradėti su juo ir kava dieną. Pagaminti labai lengva ir kas geriausia jis labai universalus. Kas nesikeičia, tai padas ir grietinėlės užpilas, kuris iškepęs tampa kremu. Likę ingredientai, suteikiantys pyragui pagrindinį skonį gali keistis pagal tai ką turite šaldytuve, ant vaismedžio ar pagal norus. Šiame įraše dalinuosi žieminiu variantu – su obuoliais ir kokosų drožlėmis. Šis yra vyro mėgiamiausias. Man labiausiai patiko su slyvomis. Galite dėti persikus, abrikosus, kriaušes, įvairias uogas. Patiekite vieną ar su ledais, vaniliniu kremu, uogų tyrėmis. Jei mėgstate varškinius pyragus, išbandykite varškės pyragą su obuoliais. Beje jo tešlai naudojami kiaulienos taukai, kurie tešlą padaro ypatingą.

Labai skanus pyragas – pagrindas:

  • 180 g kvietinių miltų
  • Žiupsnelio druskos
  • 2 šaukštų cukraus pudros
  • 100 g šalto sviesto
  • 1 M dydžio kiaušinio

Kremas:

  • 250 ml 35 % grietinėlės
  • 15 g vanilinio cukraus
  • 1 šaukšto cukraus pudros
  • 1 šaukšto kukurūzų krakmolo
  • 2 kiaušinių trynių
  • 5 vidutinių obuolių (jei pyragą kepsite tik su obuoliais, be kokosų drožlių, sumaišykite obuolius su 0,5 šaukštelio cinamono)
  • 75 g kokoso drožlių

Gaminimo eiga:

Miltus sumaišykite su druska ir cukraus pudra. Burokine arka sutarkuokite sviestą vis mirkydami jį į miltus, kad tarkuojant nesiveltų. Masę trinkite tarp pirštų kol taps smulkiai rupi. Įmaišykite kiaušinį, suspauskite tešlą į gumulą. Dėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.

Kremui supilkite į dubenį grietinėlę, kiaušinių trynius, sudėkite cukraus pudrą, vanilinį cukrų, krakmolą. Išplakite masę iki vientisos masės.

Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius, supjaustykite gabaliukais.

Tešlą iškočiokite truputį didesnę nei formos dydis. Formą naudokite standartinę – jei apvali, tai apie 24 cm skersmens. Įklokite į formą kepimo popierių, įdėkite iškočiotą tešlą. Tešla turi būti su borteliais. Ant tešlos įklokite kepimo popierių, ant jo supilkite pupeles, kad kepant tešla nekiltų. Pupelių turi būti iki bortelių viršaus, antraip kepant jie gali nuvirsti. Aš turiu tam reikalui skirtas pupeles, kurias visada ir naudoju. Ant kepimo popieriaus supilti pupeles patogu, nes paskui bus lengvas jas išimti suėmus popierių iš kraštų ir pupelės nepaliks įspaudų tešloje.

Dėkite formą į iki 200 C įkaitintą orkaitę ir kepkite 20 minučių arba kol švelniai apskrus. Tešlą pravėsinkite. Pupeles išverskite.

Ant apkeptos tešlos tolygiai paskleiskite kokosų drožles, obuolius, užpilkite kremą.

Dėkite atgal į orkaitę ir kepkite dar apie 25 – 30 minučių arba kol gražiai apskrus. Baigiant kept stebėkite pyrago viršų, nes skirtingose orkaitėse gali skirtingai kepti.

Šaltinis Runningvita

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI