Lietuviški patiekalai/ Subproduktai/ Miltiniai nesaldūs patiekalai

Blynai su plaučiais

Blynai su plaučiais – minkštučiai, lengvai į pilvą slystantys. Su švelniu plaučių prieskoniu. Receptas iš mano mylimo, bet socialiniuose tinkluose nesirodančio tinklaraščio Su Šaukštu Aplink Pasaulį. Jame surašyta visa istorija šių puikių plaučių blynų. Blynus galite patiekti su įvairiausiais padažais – grietinės, spirgučių, grybų, sojos. Daugiau skanių patiekalų su plaučiais rasite paspaudę ant aktyvios nuorodos.

Blynai su plaučiais:

  • 400 g virtų plaučių (tinka, kiaulienos, ėrienos ar veršienos)
  • 2 vidutinių svogūnų
  • 2 šaukštų kiaulienos taukų
  • 2 šaukštų smulkintų petražolių
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 4 M dydžio kiaušinių
  • 1 šaukštelio druskos
  • 1 šaukšto cukraus
  • 3 stiklinių raugintų pasukų
  • 2 stiklinių miltų
  • 3 šaukštelių kepimo miltelių

Gaminimo eiga:

Plaučius nuplaukite, nupjaukite išorėje kabančius jungiamuosius audinius ar plėves jei jie yra. Dėkite plaučius į puodą, užpilkite šaltu vandeniu, paslėkite sunkiu indu, nes jie kyla į viršų ir užvirkite. Užvirus nugraibykite putas, sudėkite po gabaliuką prieskoninių daržovių – tinka svogūnai, porai, morkos, saliero stiebai ar gumbas, česnakas. Per daug nepridėkite, kad plaučiai įšlaikytų savo tikrąjį skonį ir neįgautų daržovių. Įmeskite į puodą taip pat kelis lauro lapelius, pipirų grūdelius, petražolės ar šalavijo šakelę. Virkite uždengę ant minimalio kaitros 1 – 1,5 valandos. Ėriuko nedideliems plautukams užteks valandos, kiaulės – 1,5 valandos. Išvirusius plaučius palikite atvėsti sultinyje kuriame virė. Labai patogu plaučius išvirti vakare ir palikti vėsti sultinyje per naktį.

Virtus plaučius sumalkite arba susmulkinkite smulkintuvu iki rupios masės.

Svogūnus smulkiai supjaustykite ir pakepinkite su 2 šaukštais taukų kol taps minkšti. Sudėkite į keptuvę su svogūnais maltus plaučius, maišykite kepdami kol masė taps vientisa ir plaučiai perkais. Pagardinkite druska, pipirais, sudėkite petražoles ir dar kartą gerai išmaišykite. Plaučių masę atvėsinkite.

Kiaušinius išplakite su druska ir cukrumi. Įmaišykite raugintas pasukas, miltus ir kepimo miltelius. Sudėkite atvėsusią plaučių masę ir gerai išmaišykite.

Kepkite blynus su plaučiais keptuvėje su taukais kol gražiai apskrus iš abiejų pusių. Patiekite su padažu.

Jei prisikepsite per daug, sekančią dieną galėsite pasišildyti keptuvėje. Arba kitas variantas – blynus pasmulkinkite, sudėkite į keptuvę, kai sušils įkulkite keletą kiaušinių ir kepkite kol kiaušiniai iškeps, turėsite naują patiekalą.

Blynai su plaučiais - minkštučiai, lengvai į pilvą slystantys. Su švelniu plaučių prieskoniu.

 

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI