Aukso fondas/ Subproduktai/ Miltiniai nesaldūs patiekalai

Kepenėlių lietinių tortas

Ukrainietiškas kepenėlių tortas

Kepenėlių lietinių tortas – nuostabaus skonio, lengvas, subalansuotas. Pačios kepenėlės nelabai jaučiasi, bet suteikia tortui tvirtą kūną. Puikus šampano ir vyno palydovas 🙂

Kepenėlių lietiniams reikės:

  • 600 g vištienos kepenėlių (išvalytų ir su pašalintu jungiamuoju audiniu)
  • 220 g 3,5% riebumo pieno
  • 2 kiaušinių
  • 1 šaukštelio druskos
  • Šviežiai maltų pipirų
  • 170 g miltų
  • 5 šaukštelių aliejaus

Daržovių įdarui reikės:

  • 3 nemažų svogūnų
  • 3 didelių morkų
  • 1 nedidelio poro
  • 4 skiltelių česnako
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Aliejaus kepimui

Majonezo įdarui:

  • 100 g majonezo
  • 100 g Philadelphia grieitinėlės sūrio 
  • 20 g smulkiai tarkuoto kietojo sūrio
  • 3 kietai virtų kiaušinių
  • 50 g smulkiai pjaustyto saliero lapkočio
  • 1 šaukšto smulkintų petražolių
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų

Papuošimui:

  • 150 g Philadelphia grieitinėlės sūrio 
  • Raugintų arba marinuotų daržovių
  • Putpelių kiaušinio
  • Vytinto plonai pjaustyto kumpio
  • Petražolių lapelių

Gaminimo eiga:

Į smulkintuvą sudėkite kepenėles, supilkite pieną, kiaušinius, druską, pipirus. Smulkinkite iki vientisos masės. Supilkite miltus, aliejų smulkinkite vėl iki vientisos masės. Lietinių masę perkoškite per sietelį ir palikite pabręsti valandai laiko.

Kepkite kepenėlių lietinius kaip ir įprastus lietinius. Atvėsinkite.

Daržovių įdarui smulkiai pjaustytus svogūnus kepinkite su aliejumi kol suminkštės, sudėkite per burokinę tarką tarkuotas morkas. Toliau kepkite kol morkos suminkštės. Pagardinkite druska, pipirais. Kitoje keptuvėje pakepinkite kvadratėliais pjaustytus porus ir smulkintus česnakus. Pagardinkite druska, pipirais. Pakepintas daržoves sumaišykite ir atvėsinkite.

Majoneziniam įdarui sumaišykite kubeliais pjaustytus kiaušinius su salierais, majonezu, grietinėlės sūriu, kietuoju sūriu, petražolėmis, druska, pipirais.

Sutepkite lietinius daržovių ir majoneziniu įdarais. Tepiau vieną sluoksnį daržovių, kitą majoneziniu, toliau daržoviniu ir t.t.

Sutepus tortą, aptepkite viršų likusiu grietinėlės sūriu ir papuoškite. 

Kepenėlių lietinių tortas iš kolizhanka.net.uaKepenėlių lietinių tortas

Lietinių tortas

Kepenėlių blynai

Kepenėlių lietiniai

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI