Daržovės/ Žuvis, jūros gėrybės, sraigės

Kalmarai troškinti su ančiuviais ir petražolėmis

Kalmarai troškinti su ančiuviais ir petražolėmis

Reikės:

  • 2 išvalytų kalmarų (naudojau šaldytus)
  • 4 ančiuvių filė
  • 2 šaukštų petražolių
  • 2 skiltelių česnako
  • Alyvuogių aliejaus
  • Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • Šlakelio balto sauso vyno

Gaminimo eiga:

Kalmarus supjaustykite gabaliukais (galite žiedais, kaip kam patinka). Aš dar jų odelę įpjoviau rombukais, kad būtų gražiau.

Į keptuvę įpilkite aliejaus, sudėkite griežinėliais pjaustytas česnako skilteles. Trumpai pakepinę, sudėkite petražoles, ančiuvius, kalmarus, uždenkite ir kepkite ant lėtos ugnies 10 minučių.

Įpilkite šlakelį vyno, pipirų, druskos (atsargiai, nes ančiuviai jau duos sūrumo), uždenkite ir troškinkite 20 minučių.

Valgėme su orkaitėje keptais pomidorais, česnakais ir cukinijomis. Prieš kepant pabarsčiau druska pipirais ir apšlaksčiau alyvuogių aliejumi.

(Šaltinis: knyga “The Silver Spoon”)

Jums taip pat gali patikti

7 Comments

  • Reply
    Odeta
    2013-09-19 at 12:45

    Ir koks skonis?

  • Reply
    Laura
    2013-09-19 at 19:21

    Nugi labai dera kalmarai su ančiuviais, rekomenduoju pabandyt 😉

  • Reply
    Odeta
    2013-09-19 at 19:50

    Sūdytus ančiuvius naudojai? Pjaustei, trynei juos? Ar ne per ilgai, nesukietėjo?

  • Reply
    Laura
    2013-09-20 at 07:16

    Odeta, matau nelabai išsamiai receptūra parašiau 🙁 Ančiuvius naudojau sūdytus ir juos pasmulkinau. Troškinantis ančiuviai ištižo ir įsiliejo į visą padažą, o kalmarai buvo minkštutėliai.

  • Reply
    Skaitytoja
    2013-09-21 at 11:04

    Kaip tik ir mano saldiklyje yra kalmaru, jau rytoj isbandysiu receptuka, kad jau visi ingridientai saldytuve yra 🙂

  • Reply
    Skaitytoja
    2013-09-21 at 11:05

    Beje, skaitau skaitau, kazkodel man kedriniu piniju pakepintu norisi dar uzbarstyti 😀 Nezinau kodel, nu va sukasi man jos galvoj 😀 Gal reiks paeksperimentuoti 🙂

  • Reply
    Laura
    2013-09-21 at 14:22

    Skaitytoja, jei tik mintis kyla, tai ir reikia bandyt…manau blogiau nebus 😉

  • Leave a Reply