Reikės:
- 0,5 kg mažų aštuonkojų
- Aliejaus kepimui
- 1 svogūno
- 4 skiltelių česnako
- 1 saliero stiebo
- 2 pomidorų
- 0,5 aitriosios paprikos
- 1 lauro lapo
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 100 ml grietinėlės
- Kelių “plaukelių” šafrano
Gaminimo eiga:
Puode, kuriame troškinsite, pakepinkite su aliejumi smulkintus svogūną, česnaką, aitriąją papriką ir saliero stiebą. Sudėkite į puodą aštuonkojus, nublanširuotus, kubeliais pjaustytus pomidorus, lauro lapą, paskaninkite druska, pipirais. Sumažinkite kaitrą iki minimumo ir troškinkite uždengę 40 minučių. Supilkite grietinėlę, sudėkite šafraną, pavirkite dar 5 minutes.
Patiekite su bulvėmis arba makaronais. Patiekiau su sepijų rašalu dažytais makaronais.
(Šaltinis)
No Comments