Sūris ir varškė/ Desertai/ Vaisiai ir uogos

Varškės apkepas su avietėmis

Varškės pyragas su avietėmis. Aviečių sezonui - bulviukose.lt

Varškės apkepas su avietėmis gali būti vadinamas ir pyragu, tačiau kadangi dėjau ne kreminę varškę, kaip nurodo originalioje receptūroje, o paprastą varškę, pyragas man labiau buvo panašus varškės apkepą, todėl taip ir pavadinau 😉 Beje apkepą galima kepti ir be sausainių. Daugiau varškės apkepų receptų rasite aktyvioje nuorodoje.

Varškės apkepas su avietėmis:

  • 8 sausainių (“Gaidelio” tipo)
  • 50 g minkšto sviesto
  • 600 g 9% riebumo varškės
  • 2 šaukštų miltų
  • 150 g cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 1 kiaušinio trynio
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus
  • 250 ml grietinėlės
  • 200 g aviečių

Gaminimo eiga:

Susmulkinkite sausainius iki trupinių, sudėkite sviestą ir gerai išmaišykite iki vientisos masės

Trupinių masę paskleiskite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo formos dugno (naudojau 24 cm skersmens kepimo formą). Paspauskite. Dėkite į iki 180C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite 5 minutes.

Varškę išsukite su grietinėle, kiaušiniais, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir miltais. Aš viską sumaliau “blenderiu”. Į varškės masę įmaišykite avietes ir supilkite ant sausainių pagrindo. Kepkite iki 180C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 40 minučių. Iškepusį pyragą palikite aušti 30 minučių praviroje orkaitėje. Atvėsusį pyragą padėkite į šaldytuvą, kad subręstų. Skanu su aviečių padažu.

(Šaltinis: Sezoninė virtuvė)

Varškės pyragas su avietėmis. Aviečių sezonui - bulviukose.lt

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI