Padažai/ Desertai/ Vaisiai ir uogos

Panna cotta su aviečių padažu

Panna cotta su aviečių padažu. Itališkas desertas - bulviukose.lt

Panna cotta – itališkas grietinėlės-pieno desertas. Labai paprasta pasigaminti, galima tą padaryti iš vakaro. Patogu laukiant svečių antplūdžio 🙂

Panna cotta:

  • 400 ml 35% grietinėlės
  • 400 ml pieno
  • 100 g cukraus
  • 100 ml vandens
  • 15 g želatinos
  • 1 vanilės ankštis (arba vanilinio cukraus)

Aviečių padažui:

  • 25 g sviesto
  • 100 g cukraus
  • 1,5 stiklinės aviečių
  • šlakelis brendžio
  • 1 šaukštas citrinos sulčių

Gaminimo eiga:

Želatiną užpilkite vandeniu ir palikite 10 minučių, kad išbrinktų.

Vanilės ankštį perpjaukite išilgai pusiau.

Grietinėlę, pieną, cukrų ir vanilės ankštį sudėkite į puodą ir kaitinkite kol pradės beveik virti. Ugnį išjunkite ir palikite pastovėti dar 10 minučių. Supilkite išbrinkusią želatiną, gerai išmaišykite, kad ištirptų. Perkoškite. Masę supilkite į indelius ir padėkite šaltai, kad sustingtų. Prieš patiekiant, išverskite. Kad lengviau išsiverstų, indelio dugną trumpam panardinkite į šiltą vandenį.

Padažui puode ištirpinkite sviestą, supilkite cukrų ir kaitinkite kol cukrus karamelizuosis. Supilkite avietes, citrinos sultis ir virkite 10-15 minučių arba kol masė taps vientisa. Baigiant virt į pilkite šlakelį brendžio. Perkoškite ir atvėsinkite. Šiam padažui galite naudoti bet kokias kitokias uogas: serbentus, vyšnias, braškes ir pan. 😉

Prieš patiekiant pabarsčiau smulkintais skrudintais migdolais. Naudokite paskrudintas migdolų plokšteles, bus gražiau.

Jums taip pat gali būti įdomus creme brulee receptas.

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI