Aukso fondas/ Grybai/ Žuvis ir jūros gėrybės

Lydekos ir ūmėdžių drebučiai

Lydeos ir ūmėdžių drebučiai

Lydekos ir ūmėdžių drebučiai – nemažai darbo reikalaujantis, tačiau labai skanus patiekalas, galintis papuošti šventinį stalą.

Lydekos ir ūmėdžių drebučiai:

  • Lydekos filė be odos
  • Miltų
  • Ūmėdžių
  • Aliejaus ir sviesto kepimui
  • Želatinos
  • Lydekos kaulų ar mėsos sultiniui
  • Poro baltosios dalies gabaliuko
  • Morkos
  • Nedidelio svogūno
  • Kelių lauro lapų
  • Kvapiųjų ir karčiųjų pipirų grūdelių
  • Balto sauso vyno šlako
  • Druskos
  • Petražolių lapelių

Gaminimo eiga:

Lydekos kaulus ir mėsą užpilkite šaltu vandeniu ir virkite kol užvirs. Būtinai nugraibykite susidariusias putas, antraip sultinys nebus skaidrus. Nugraibę putas sudėkite daržoves ir virkite ant silpnos ugnies apie 40  minučių. Sudėkite lauro lapus, pipirus, supilkite vyną ir virkite dar 10 minučių.  Sultinį perkoškite, nuskanaukite. Skonis turi būti gan stiprus, gerai jaustis ir druska, ir rūgštelė. Sudėkite želatiną ir maišykite kol ji ištirps. Želatinos kiekį dėkit vadovaudamiesi gamintojo rekomendacijomis. Sultinyje virusios morkos neišmeskite. Panaudosite ją drebučiams.

Iš filė išpjaukite kaulėtąją juostą. Likusias dalis pavoliokite miltuose ir iškepkite. Baigiant kept pabarstykite druska ir apšlakstykite citrinos sultimis. Iškepkite ūmėdes sviesto ir aliejaus mišinyje. Baigiant kept pabarstykite druska.

Į formeles, ant dugno, įpilkite sultinio ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Išėmę, ant sustingusios sultinio sluoksnio dėkite žuvies ir ūmėdžių gabaliukus, petražolių lapelius, iš morkos išpjaustytas formeles, užpilkite sultiniu, kad apsemtų ir dėkite vėl į šaldytuvą, kad sustingtų. Kartokite viską vėl, kol užpildysite formeles. Palikite stingti parą laiko.

Kad lengviau išsiverstų, palaikykite šiltame vandenyje.

Daugiau patiekalų iš lydekos.

Lydekos ir ūmėdžių drebučiai

Jums taip pat gali patikti

2 Comments

  • Reply
    Odeta
    2013-09-12 at 13:23

    Vajetau, kaip skaniai atrodo! Bet kiek daug darbo.
    Kad sultinys būtų skaidrus, girdėjau reikia pilti kiaušinio baltymą. tipo jis išskaidrina. Ar teisybė?

  • Reply
    Laura
    2013-09-12 at 13:55

    Odeta, teisybė, yra toks būdas, tik aš nebandžius. Kiek pamenu kulinarijos vadovėlyje kartu su baltymu rekomendavo dėti ir smulkiai pjaustytų morkų.

  • Leave a Reply