Mėsa/ Vaisiai ir uogos

Kepta kalakuto krūtinėlė

Kepta kalakuto krūtinėlė marinuota su apelsinais ir mėtomis - bulviukose.lt

Kepta kalakuto krūtinėlė marinuota su apelsinais ir mėtomis su baltojo vyno ir grietinėlės padažu.

Kepta kalakuto krūtinėlė:

  • 1,3 kg kalakuto krūtinėlės
  • 1 apelsino (nuluptas)
  • Petražolių puoštelio
  • Mėtų pluoštelio
  • Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • Žiupsnelio muskato riešuto
  • 3 skiltelių česnako
  • Aliejaus
  • 3 lauro lapų
  • Žiupsnelio maltos aitriosios paprikos
  • Žiupsnelio cukraus

Padažui:

  • Kalakuto likusio marinato
  • 1 stiklinės vandens
  • 0,5 stiklinės balto sauso vyno
  • 100 ml grietinėlės
  • 1 šaukšto kukurūzų krakmolo

Gaminimo eiga:

Visus marinatui skirtus produktus sudėkite į smulkintuvą ir sutrinkite. Gauta mase įtrinkite kalakuto krūtinėlę ir palikite marinuotis per naktį. Prieš kepant marinatą nuvalykite. Neišmeskite. Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių. Sumažinkite kaitrą iki 150C ir kepkite dar apie 50 minučių arba kol įbedus pagaliuką storiausioje vietoje bėgs skaidrios sultys. Iškepusią mėsą išimkite, pridenkite folija ir pabrandinkite dar 10 minučių.

Padažui į puodelį sudėkite visą nuvalytą marinatą, įpilkite stiklinę vandens, vyną ir virkite apie 7 minutes. Perkoškite. Į stiklinę įpilkite šiek tiek vandens, sudėkite kukurūzų krakmolą ir išmaišykite. Į perkoštą padažą supilkite grietinėlę, krakmolą ir virkite kol užvirs ir sutirštės.

Valgėme su burokėliais. Burokėlius, suvyniotus į foliją, iškepiau orkaitėje kartu su mėsa. Dar karštus nulupau, supjausčiau griežinėliais ir sumaišiau su alyvuogių aliejumi, balzamiko actu, druska ir ruduoju cukrumi 😉

Jums taip pat gali patikti kalakutienos kumpelių su marokietiškais prieskoniais receptas.

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI