“Creme brulee” – klasikinis prancūziškas desertas. Riebus, kreminis, su traškia karameline plutele.
Reikės:
- 500 ml 35 % riebumo grietinėlės
- 6 kiaušinių trynių
- 80 g cukraus
- 0,5 vanilės ankšties
Gaminimo eiga:
Grietinėlę ir cukrų supilkite į puodą, sudėkite išilgai perpjautą vanilės ankštį, užvirkite. Pavirkite grietinėlę minutę laiko.
Kiaušinio trynius šiek tiek paplakite. Plakdami trynius, pilkite į juos plona srovele karštą grietinėlę. Supylus visą grietinėlę, masę perkoškite per sietelį ir supilkite į “creme brulee” indelius.
Orkaitę įkaitinkite iki 150 °C. Indelius su mase sudėkite į aukštą kepimo skardą. Įpilkite į ją verdančio vandens tiek, kad semtų 2/3 indelių. Skardą pridenkite folija. Kepkite 1-1,5 valandos arba tol, kol palietus pirštu masę, pajausite, kad masė neskysta ir panaši į drebutį.
Išimkite indelius iš formos, atvėsinkite. Laikykite šaldytuve. Prieš patiekiant apibarstykite “creme brulee” viršų cukrumi ir apdeginkite jį virtuviniu liepsnosvaidžiu.
No Comments