Creme brulee – klasikinis prancūziškas desertas. Riebus, kreminis, su traškia karameline plutele.
Creme brulee:
- 500 ml 35 % riebumo grietinėlės
- 6 kiaušinių trynių
- 70 g cukraus
- 0,5 vanilės ankšties
Gaminimo eiga:
Grietinėlę ir cukrų supilkite į puodą, sudėkite išilgai perpjautą vanilės ankštį, užvirkite. Pavirkite grietinėlę minutę laiko.
Kiaušinio trynius šiek tiek paplakite. Plakdami trynius, pilkite į juos plona srovele karštą grietinėlę. Supylus visą grietinėlę, masę perkoškite per sietelį ir supilkite į keramikinius indelius.
Orkaitę įkaitinkite iki 150 °C. Indelius su mase sudėkite į aukštą kepimo skardą. Įpilkite į ją verdančio vandens tiek, kad semtų 2/3 indelių. Skardą pridenkite folija. Kepkite 1valandą arba tol, kol palietus pirštu masę, pajausite, kad masė neskysta ir panaši į drebutį.
Išimkite indelius iš formos, atvėsinkite. Laikykite šaldytuve. Prieš patiekiant apibarstykite viršų cukrumi ir apdeginkite jį virtuviniu liepsnosvaidžiu.
Creme brulee labai patogus desertas, nes galite pasigaminti iš anksto.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Daugiau desertų receptų.
5 Comments
Lolita
2021-02-25 at 17:06O kur tą liepsnosvaidį gauti už buitinio naudojimo kainą?
Laura
2021-02-25 at 18:31Laba diena, google įrašykite “kulinarinis degiklis” ir beliks išsirinkti iš ko nusipirkti 🙂
Lolita
2021-02-26 at 10:34Ačiū! Nes man kaip pradėjo visokius karinius liepsnosvaidžius mesti 😀
Laura
2021-02-26 at 10:53Cha chaaa 😁 Nujo, pavadinimą tikslų gerai žinoti 🙂 Sėkmės nusiperkant!
Lolita
2021-05-16 at 12:35Liepsnosvaidžių “papigiai” yra Thomas Philips.