Aukso fondas/ Kiaušiniai/ Desertai

“Creme brulee”

"Creme brulee" - bulviukose.lt

“Creme brulee” – klasikinis prancūziškas desertas. Riebus, kreminis, su traškia karameline plutele.

Reikės:

  • 500 ml 35 % riebumo grietinėlės
  • 6 kiaušinių trynių
  • 80 g cukraus
  • 0,5 vanilės ankšties

Gaminimo eiga:

Grietinėlę ir cukrų supilkite į puodą, sudėkite išilgai perpjautą vanilės ankštį, užvirkite. Pavirkite grietinėlę minutę laiko.

Kiaušinio trynius šiek tiek paplakite. Plakdami trynius, pilkite į juos plona srovele karštą grietinėlę. Supylus visą grietinėlę, masę perkoškite per sietelį ir supilkite į “creme brulee” indelius.

Orkaitę įkaitinkite iki 150 °C. Indelius su mase sudėkite į aukštą kepimo skardą. Įpilkite į ją verdančio vandens tiek, kad semtų 2/3 indelių. Skardą pridenkite folija. Kepkite 1-1,5 valandos arba tol, kol palietus pirštu masę, pajausite, kad masė neskysta ir panaši į drebutį.

Išimkite indelius iš formos, atvėsinkite. Laikykite šaldytuve. Prieš patiekiant apibarstykite “creme brulee” viršų cukrumi ir apdeginkite jį virtuviniu liepsnosvaidžiu.

Jums taip pat gali patikti

5 Comments

  • Reply
    Lolita
    2021-02-25 at 17:06

    O kur tą liepsnosvaidį gauti už buitinio naudojimo kainą?

  • Reply
    Laura
    2021-02-25 at 18:31

    Laba diena, google įrašykite “kulinarinis degiklis” ir beliks išsirinkti iš ko nusipirkti 🙂

  • Reply
    Lolita
    2021-02-26 at 10:34

    Ačiū! Nes man kaip pradėjo visokius karinius liepsnosvaidžius mesti 😀

  • Reply
    Laura
    2021-02-26 at 10:53

    Cha chaaa 😁 Nujo, pavadinimą tikslų gerai žinoti 🙂 Sėkmės nusiperkant!

  • Reply
    Lolita
    2021-05-16 at 12:35

    Liepsnosvaidžių “papigiai” yra Thomas Philips.

  • Leave a Reply