Žuvis ir jūros gėrybės

Orkaitėje kepta kefalė su sviesto ir žolelių įdaru

Orkaitėje kepta kefalė su sviesto ir žolelių įdaru - bulviukose.lt

Orkaitėje kepta kefalė su sviesto ir žolelių įdaru – labai paprastas, klasikinis žuvies paruošimo būdas.

Orkaitėje kepta kefalė:

  • 1 kefalės
  • 1 šaukštelio džiovintos citrinžolės
  • Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • Kelių stiebelių krapų
  • Kelių stiebelių petražolių
  • Stiebelio raudonėlio
  • Šakelės rozmarino
  • 3 skiltelių česnako
  • 2 šaukštų sviesto
  • Citrinos sulčių

Gaminimo eiga:

Kefalę nuskuskite, išimkite vidurius, gerai nuplaukite. Vidų ištrinkite druska, pipirais, citrinžole. Sudėkite į vidų žoleles, sviesto gabaliukus, traiškytus česnakus.

Žuvį paguldykite arba pastatykite ant pilvo (jei norės stovėti) į aliejumi pateptą kepimo formą. Apibarstykite druska, pipirais ir kepkite iki 130C įkaitintoje orkaitėje 30-40 minučių. Kepimo metu laistykite išbėgusiomis sultimis.

Iškepusią apšlakstykite citrinos sultimis. Supjaustykite, sudėkite į lėkštes ir užpilkite skardoje likusiomis sultimis.

Jums taip pat gali patikti orkaitėje kepto šamo receptas.

2 Comments

  • Reply
    saslykas
    2013-08-23 at 07:00

    atleidžiame 🙂

  • Reply
    Laura
    2013-08-23 at 08:09

    😛

  • Palikite komentarą

    REKOMENDUOJAMI VIDEO

    JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI