Daržovės

Lapinių kopūstų traškučiai

Lapinių kopūstų traškučiai. Sveikas užkandis - bulviukose.lt

Lapinių kopūstų traškučiai – sveikas ir kažkuriuo metu buvęs labai madingas užkandis.

Lapinių kopūstų traškučiai:

  • Lapinių kopūstų lapų
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Pusės citrinos sultys
  • 1 šaukštas klevų sulos sirupo
  • Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 1 šaukštelis sojų padažo
  • 3 šaukštai sezamų sėklų

Gaminimo eiga:

Kopūstų lapus nuplėšykite nuo lapkočių kąsnio dydžio gabaliukais. Visus išvardintus produktus sumaišykite.

Kopūstų lapelius užpilkite padažu ir gerai išmaišykite. Kiekvienas lapelis turi pilnai pasidengti padažu.

Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Sudėkite lapelius (laisvai, kad keptų, o ne troškintųsi). Kepkite iki 120С įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių arba kol taps traškūs. Atvėsinkite skardoje, kurioje kepė.

P.S. Nepadauginkite druskos 😉 Jei norite grynesnio skonio, pakaks alyvuogių aliejaus ir druskos.

(Šaltinis: Sidabrinis šaukštas)

Lapinių kopūstų traškučiai. Sveikas užkandis - bulviukose.lt

Jums taip pat gali patikti

4 Comments

  • Reply
    Aušra
    2013-08-01 at 19:16

    Labai norėjau pabandyti, bet nespėjau. Kale kopūstus man pastoviai suvalgo kiti daržo gyventojai, telieka krūva sušaudytų lapų 🙂

  • Reply
    Laura
    2013-08-01 at 19:18

    Šie lapai irgi iš karo lauko, bet dar nespėjo sušaudyti, nors šio kopūsto kaimynas kitas kopūstas jau plikutėlis 😉

  • Reply
    Odeta
    2013-08-01 at 19:59

    Kad ir sušaudyti, bet vis tiek atrodo super duper:) Juk kartais parduotuvėje tokių lapinių pameta? Galima išbandyti? Ar geriau nereikia?

  • Reply
    Laura
    2013-08-02 at 20:34

    Odeta, aš kažkaip neatkreipiau dėmesio ar parduotuvėje jų yra. Jei rasi, tai aišku išbandyk 😉

  • Leave a Reply