Salotoms reikės:
- 1 kg šviežių bulvių
- 2-3 saliero lapkočių
- 3 šaukštų smulkintų petražolių lapelių
- Pluoštelio smulkinto laiškinio česnako
- 1 šaukšto citrinos sulčių
- 0,5 stiklinės majonezo
- 0,5 stiklinės natūralaus jogurto
- 70 g sutrupinto sūrio su mėlynuoju pelėsiu
- Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Gaminimo eiga:
Bulves (su lupenomis) išvirkite sūdytame vandenyje, nukoškite, nugarinkite ir atvėsinkite. Aš verdu garuose, man taip skaniausia.
Saliero lapkočius supjaustykite griežinėliais, sumaišykite su petražolėmis, laiškiniu česnaku, majonezu, natūraliu jogurtu, citrinos sultimis, druska, pipirais ir sūriu. Masę palaikykite šaldytuve bent valandą. Geriausia per naktį.
Bulves supjaustykite gabalėliais ir sumaišykite su padažu.
P.S. 10 balų! Neina atsivalgyti 😉 Labai tiktų kaip garnyras silkei, tik bulves reiktų pjaustyti smulkiau.
(Šaltinis: “Valgių knyga”)
No Comments