Daržovės

Aštrūs pipirai. Receptai

Kaip iškepti cukinijas

Aštrūs pipirai visiems žinomi kandantys patiekalų palydovai. Jie yra rauginami, marinuojami, naudojami padažuose ir net desertuose. Sudėjau 10 geriausių receptų su čili pipirais. Kai kurių patiekalų nuotraukų kokybė nekokia, nes receptai labai senai įkelti, bet jie mylimi ir kartojami nuolat 🙂

Naminis Sriracha padazas

Neprilygsta pirktiniams. Kandantis, sodrus, tvirto kūno fermentuotų pipirų padažas, tinkantis daugeliui azijietiškų patiekalų, majonezo pagardinimui kai norisi aštraus akcento. Receptą rasite čia.

Naminis Sriracha padazas
Harissa

Aštrus, tirštas ir skoningas padažas gaminamas iš aitriųjų paprikų, česnakų ir prieskonių. Paplitęs Tunise, kitose Šiaurės Afrikos šalyse bei Pietvakarių Azijoje. Paspaudę ant nuorodos rasite puikų užkandį su baklažanais ir harissa.  Receptą rasite čia.

Harissa

Tunu įdaryti čili pipirai

Šie varpelio formos aštrūs pipirai tobulai tinka įdarymui. Puikus užkandis mėgstantiems aštriai. Receptą rasite čia.

Tunu įdaryti čili pipirai skardelėje - receptas

Čili troškinys

Kas jo nežino. Sotaus, šildančio ir kandančio meksikietiško troškinio su mėsa, pomidorais ir pupelėmis. Klasika, kuri niekada nenusibosta. Receptą rasite čia.

Marinuoti jalapeno pipirai

Duodu žodį, kad jei išbandysite šiuos marinuotus jalapenus, į parduotuvinius net nenorėsite žiūrėti. Kai turėjau dešrainių užkandinę, jiems jalapenus marinuodavau būtent pagal šį receptą. Receptą rasite čia.
Marinuoti jalapenai receptas

Saldus čili padažas padažas (Chilli sweet)

Mano pasididžiavimas, kurį gaminu kiekvienais metais ir dovanoju per Kalėdas kaip valgomą dovaną. Be jo neįsivaizduojami azijietiški patiekalai. Beje sumaišius jį su majonezu, turėsite puikų padažą lietuviškiems mėsos vyniotiniams ar kitiems šaltiems užkandžiams. Receptą rasite čia.
Chili sweet padažas

Aštrus padažas Luizianos stiliumi

Padažas ypatingas tuom, kad prieš verdant padažą, aštrūs pipirai iškepami orkaitėje. Saldžios keptos paprikos magija galioja ir čili pipirams. Darbo įdėti gaminant šį padažą reikės daugiau, bet paskui mėgausitės sodriu skoniu ir kvapniu aromatu. Receptą rasite čia.
Aštrus padažas Luizianos stiliumi

Marinuoti čili pipirai

Labai geras užkandis, ypač vertinamas tarp vyrų. Puikus priedas sumuštiniams ir picoms. Receptą rasite čia.
Marinuoti čili pipirai

Aštrus pomidorų padažas su paprika

Tirštas, sodrus, puikaus skonių balanso padažas pagamintas iš keptų orkaitėje pomidorų ir čili pipirų. Jei mėgstate aštrius padažus, naudokite jį visur! Receptą rasite čia.

Braziliškai marinuoti čili pipirai

Nukels jus į šiltuosius kraštus, kur turguose iš sukrautų prieskonių kaugių kyla nuostabiausi aromatai. Pipirai marinuojami su pankolių sėklomis, anyžiais, cinamonu. Ypatingi dar ir tuo, kad į juos pilama nedaug acto. Receptą rasite čia.
Braziliški marinuoti čili pipirai

Skovilio skalė – aštriųjų pipirų aitrumo matavimo skalė, kurią sukūrė iš JAV kilęs chemikas Wilbur Scoville. Matavimo vienetai nurodo kapsicino kiekį paprikose. Kapsacinas ir yra tas gerietis suteikiantis pipirams aštrumo. Daugiausia jo yra sėklose ir pertvarose laikančiose sėklas.

Scoville skalė

Sekite bulviukose.lt Instagrame

 

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI