Aštrūs pipirai visiems žinomi kandantys patiekalų palydovai. Jie yra rauginami, marinuojami, naudojami padažuose ir net desertuose. Sudėjau 10 geriausių receptų su čili pipirais. Kai kurių patiekalų nuotraukų kokybė nekokia, nes receptai labai senai įkelti, bet jie mylimi ir kartojami nuolat 🙂
Naminis Sriracha padazas
Neprilygsta pirktiniams. Kandantis, sodrus, tvirto kūno fermentuotų pipirų padažas, tinkantis daugeliui azijietiškų patiekalų, majonezo pagardinimui kai norisi aštraus akcento. Receptą rasite čia.
Harissa
Aštrus, tirštas ir skoningas padažas gaminamas iš aitriųjų paprikų, česnakų ir prieskonių. Paplitęs Tunise, kitose Šiaurės Afrikos šalyse bei Pietvakarių Azijoje. Paspaudę ant nuorodos rasite puikų užkandį su baklažanais ir harissa. Receptą rasite čia.
Tunu įdaryti čili pipirai
Šie varpelio formos aštrūs pipirai tobulai tinka įdarymui. Puikus užkandis mėgstantiems aštriai. Receptą rasite čia.
Čili troškinys
Kas jo nežino. Sotaus, šildančio ir kandančio meksikietiško troškinio su mėsa, pomidorais ir pupelėmis. Klasika, kuri niekada nenusibosta. Receptą rasite čia.
Marinuoti jalapeno pipirai
Duodu žodį, kad jei išbandysite šiuos marinuotus jalapenus, į parduotuvinius net nenorėsite žiūrėti. Kai turėjau dešrainių užkandinę, jiems jalapenus marinuodavau būtent pagal šį receptą. Receptą rasite čia.
Saldus čili padažas padažas (Chilli sweet)
Mano pasididžiavimas, kurį gaminu kiekvienais metais ir dovanoju per Kalėdas kaip valgomą dovaną. Be jo neįsivaizduojami azijietiški patiekalai. Beje sumaišius jį su majonezu, turėsite puikų padažą lietuviškiems mėsos vyniotiniams ar kitiems šaltiems užkandžiams. Receptą rasite čia.
Aštrus padažas Luizianos stiliumi
Padažas ypatingas tuom, kad prieš verdant padažą, aštrūs pipirai iškepami orkaitėje. Saldžios keptos paprikos magija galioja ir čili pipirams. Darbo įdėti gaminant šį padažą reikės daugiau, bet paskui mėgausitės sodriu skoniu ir kvapniu aromatu. Receptą rasite čia.
Marinuoti čili pipirai
Labai geras užkandis, ypač vertinamas tarp vyrų. Puikus priedas sumuštiniams ir picoms. Receptą rasite čia.
Aštrus pomidorų padažas su paprika
Tirštas, sodrus, puikaus skonių balanso padažas pagamintas iš keptų orkaitėje pomidorų ir čili pipirų. Jei mėgstate aštrius padažus, naudokite jį visur! Receptą rasite čia.
Braziliškai marinuoti čili pipirai
Nukels jus į šiltuosius kraštus, kur turguose iš sukrautų prieskonių kaugių kyla nuostabiausi aromatai. Pipirai marinuojami su pankolių sėklomis, anyžiais, cinamonu. Ypatingi dar ir tuo, kad į juos pilama nedaug acto. Receptą rasite čia.
Skovilio skalė – aštriųjų pipirų aitrumo matavimo skalė, kurią sukūrė iš JAV kilęs chemikas Wilbur Scoville. Matavimo vienetai nurodo kapsicino kiekį paprikose. Kapsacinas ir yra tas gerietis suteikiantis pipirams aštrumo. Daugiausia jo yra sėklose ir pertvarose laikančiose sėklas.
Sekite bulviukose.lt Instagrame
Komentarų nėra