Salotoms reikės:
- 1 avokado
- 2 nedidelių pomidorų
- Saujelės gražgarsčių
- 2 ančiuvių filė
Padažui:
- 3 čili pipirų
- 10 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 3,5 šaukšto citrinos sulčių
- Nedidelės saujelė smulkintų šviežių mėtų
- Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Gaminimo eiga:
Salotoms daržoves stambiai susmulkinkite, ančiuvius suplėšykite mažais gabaliukais.
Čili pipiriukus įpjaukite, kad kepant nesusproginėtų. Kepti galite griliuje arba orkaitėje po griliaus funkcija. Kepkite kol odelė pradės juoduoti. Tada sudėkite į sandarią dėžutę arba maišelį ir palaikykite ~15 minučių. Nulupkite odelę, pašalinkite sėklas.
Pipirų minkštimą ir kitus produktus sudėkite į smulkintuvą ir susmulkinkite.
P.S. Superiškas padažas. Bus daromas daug kartų. Tiktų ir su keptom daržovėm, keptais vaisiais, vištienos, kiaulienos kepsniais.
(Šaltinis: padažas J.Oliver)
2 Comments
Odeta
2012-05-07 at 09:44O kaip su aštrumu?
Laura
2012-05-07 at 12:03Jaučiasi, bet nelabai stipriai.