Salotoms reikės:
- 500 g bulvių
- 50 g gražgarsčių
- 1 avokadas
- 250 g karštai rūkytos skumbrės
- 1 nedidelis raudonas svogūnas
- 1 šaukštas grūdėtų garstyčių
- 1 šaukštas balto vyno acto
- Pusės citrinos sulčių
- Alyvuogių aliejaus
Gaminimo eiga:
Bulves nuplaukite (nelupkite) ir išvirkite sūdytame vandenyje. Vandenį nupilkite. Atvėsinkite. Jei bulvės šviežios, lupti odelės nereikės. Supjaustykite kąsnio dydžio gabaliukais.
Avokadą supjaustykite kubeliais, svogūną – pusžiedžiais arba plunksnelėmis.
Skumbrę suplėšykite, išrinkite kaulus.
Indelyje sumaišykite garstyčias, actą, citrinos sultis, aliejų. Bulves apliekite padažu. Sumaišykite jas su avokadu, svogūnu, skumbre ir gražgarstėmis.
3 Comments
šašlykas
2013-12-30 at 13:38tikras delikatesas 🙂
Laura
2013-12-30 at 22:18Šašlykai, tu irgi 🙂
Daiva
2015-04-29 at 13:54Ką tik gaminau šią mišrainę – nuostabus skonis 🙂