Daržovės/ Aukso fondas/ Žuvis, jūros gėrybės, sraigės

Rūkytos skumbrės salotos su bulvėmis ir avokadu

Rūkytos skumbrės salotos su bulvėmis ir avokadu - bulviukose.lt

Salotoms reikės:

  • 500 g bulvių
  • 50 g gražgarsčių
  • 1 avokadas
  • 250 g karštai rūkytos skumbrės
  • 1 nedidelis raudonas svogūnas
  • 1 šaukštas grūdėtų garstyčių
  • 1 šaukštas balto vyno acto
  • Pusės citrinos sulčių
  • Alyvuogių aliejaus

Gaminimo eiga:

Bulves nuplaukite (nelupkite) ir išvirkite sūdytame vandenyje. Vandenį nupilkite. Atvėsinkite. Jei bulvės šviežios, lupti odelės nereikės. Supjaustykite kąsnio dydžio gabaliukais.

Avokadą supjaustykite kubeliais, svogūną – pusžiedžiais arba plunksnelėmis.

Skumbrę suplėšykite, išrinkite kaulus.

Indelyje sumaišykite garstyčias, actą, citrinos sultis, aliejų. Bulves apliekite padažu. Sumaišykite jas su avokadu, svogūnu, skumbre ir gražgarstėmis.

(Šaltinis: Vax)

Rūkytos skumbrės salotos su bulvėmis ir avokadu - bulviukose.lt

Jums taip pat gali patikti

3 Comments

  • Reply
    šašlykas
    2013-12-30 at 13:38

    tikras delikatesas 🙂

  • Reply
    Laura
    2013-12-30 at 22:18

    Šašlykai, tu irgi 🙂

  • Reply
    Daiva
    2015-04-29 at 13:54

    Ką tik gaminau šią mišrainę – nuostabus skonis 🙂

  • Leave a Reply