Daržovės/ Mėsa

Jautienos kulninės troškinys su daržovėmis

Jautienos kulninės troškinys su daržovėmis - bulviukose.lt

Jautienos kulninės troškinys su daržovėmis – kaliaropėmis, morkomis ir salierais. Sotus ir aromatingas patiekalas jaukiems ir tamsiems žiemos vakarams. Tinka patiekti su bulvių koše ar polenta.

Jautienos kulninės troškinys su daržovėmis:

  • apie 1,5 kg jautienos kulninės
  • Šlakelis saulėgrąžų aliejaus
  • 2 svogūnai
  • 4 skiltelės česnako
  • 2 morkos
  • Sprindžis poro žaliosios dalies
  • 2 kaliaropės
  • Gabaliukas saliero
  • 1 čili pipiras
  • 0,5 l pomidorų padažo (geriausia būtų naminio)
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Džiovinto raudonėlio
  • Džiovinto mairūno
  • Džiovinto baziliko
  • Džiovinto rozmarino

Gaminimo eiga:

Kulninės mėsą supjaustykite gabaliukais. Į puodą, kuriame troškinsite, įpilkite šlakelį aliejaus, sudėkite mėsą, kaulą (jeigu jis yra) ir apkepkite.

Daržoves supjaustykite stambokais gabaliukais, sudėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų ir šiek tiek apkepkite, po to visas daržoves supilkite į puodą su mėsa. Supilkite pomidorų padažą, sudėkite prieskonines žoleles, druską, pipirus, įpilkite dar vandens, kad apsemtų, ir uždengę ant lėtos ugnies troškinkite 2,5 – 3 valandas arba tol kol mėsa taps minkšta. Greitpuodyje man užtruko 1,5 valandos.

Jums taip pat gali patikti jautienos kulninės ir perlinių kruopų troškinys.

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI