Troškiniui reikės:
- apie 1,5 kg jautienos kulninės
- Šlakelis saulėgrąžų aliejaus
- 2 svogūnai
- 4 skiltelės česnako
- 2 morkos
- Sprindžis poro žaliosios dalies
- 2 kaliaropės
- Gabaliukas saliero
- 1 čili pipiras (naudojau marinuotus)
- 0,5 l pomidorų padažo (geriausia būtų naminio)
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Džiovinto raudonėlio
- Džiovinto mairūno
- Džiovinto baziliko
- Džiovinto rozmarino
Gaminimo eiga:
Kulninės mėsą supjaustykite gabaliukais. Į puodą, kuriame troškinsite, įpilkite šlakelį aliejaus, sudėkite mėsą, kaulą (jeigu jis yra) ir apkepkite.
Daržoves supjaustykite stambokais gabaliukais, sudėkite (išskyrus kaliaropes ir čili pipirus, jei naudosite marinuotus) į keptuvėje įkaitintą aliejų ir šiek tiek apkepkite, po to visas daržoves supilkite į puodą su mėsa. Supilkite pomidorų padažą, sudėkite prieskonines žoleles, druską, pipirus, įpilkite dar vandens, kad apsemtų, ir uždengę ant lėtos ugnies troškinkite 2,5-3 valandas. Greitpuodyje man užtruko 1 valandą.
No Comments