Daržovės

Marinuoti jalapeno pipirai

Marinuoti jalapeno pipirai - bulviukose.lt

Reikės:

  • 10 jalapeno pipirų
  • 3/4 stiklinės vandens
  • 3/4 stiklinės baltojo vyno acto
  • 3 šaukštų cukraus
  • 1 šaukšto druskos
  • 1 griežinėliais pjaustytos česnako skiltelės
  • 0,5 šaukštelio džiovintų raudonėlių

Gaminimo eiga:

Pipirus supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į stiklainį.

Likusius produktus sudėkite į puodą ir užvirkite.

Marinatu užpilkite pipirus, užsukite dangtelį ir atvėsinkite. Laikykite šaldytuve.

P.S. Marinuotus jalapeno pipirus valgyti galima po savaitės. Laikosi ilgai. Naudokite picoms, troškiniams ir pan. 😉

Šaltinis

 

Jums taip pat gali patikti

4 Comments

  • Reply
    Jurga
    2014-04-29 at 16:58

    O vietoj jalapeno pipirų ar tinka kokie nors lietuviški čili pipiriukai? 🙂

  • Reply
    Laura
    2014-04-29 at 18:56

    Jurga, manau tinka, nes marinatas tai standartinis 🙂

  • Reply
    Justi
    2020-09-27 at 19:42

    Aš pagal šitą receptą gaminau pernai. Paragavom po kelių savaičių. Vyras pasakė: “Eilinis agurkų marinatas.” Bet pavasariop, kai subrendo, buvo labai ir net labai skanu. Šiemet kartoju vėl. Ačiū, Laura, už receptą.

  • Reply
    Laura
    2020-09-27 at 22:21

    Na – marinatas iš vandens, acto, druskos ir cukraus yra klasikinis ir jame tikrai nieko įpatingo 😀 Esmė juk tame ką tuo marinatu marinuoji ir labai smagu, kad prisijaukinot!! Aš pati ligi šiol taip marinuoju jalapenus, o marinato suvalgius jalapenus neišpilu, labai skanu jais trumpai pamarinuoti (sudėti į verdantį marinatą ir nuimti nuo viryklės, kad atvėstų) mėlynus svogūnus. Labai skanu prie mėsos keptos griliuje 🙂

  • Leave a Reply