Reikės:
- 10 jalapeno pipirų
- 3/4 stiklinės vandens
- 3/4 stiklinės baltojo vyno acto
- 3 šaukštų cukraus
- 1 šaukšto druskos
- 1 griežinėliais pjaustytos česnako skiltelės
- 0,5 šaukštelio džiovintų raudonėlių
Gaminimo eiga:
Pipirus supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į stiklainį.
Likusius produktus sudėkite į puodą ir užvirkite.
Marinatu užpilkite pipirus, užsukite dangtelį ir atvėsinkite. Laikykite šaldytuve.
P.S. Marinuotus jalapeno pipirus valgyti galima po savaitės. Laikosi ilgai. Naudokite picoms, troškiniams ir pan. 😉
4 Comments
Jurga
2014-04-29 at 16:58O vietoj jalapeno pipirų ar tinka kokie nors lietuviški čili pipiriukai? 🙂
Laura
2014-04-29 at 18:56Jurga, manau tinka, nes marinatas tai standartinis 🙂
Justi
2020-09-27 at 19:42Aš pagal šitą receptą gaminau pernai. Paragavom po kelių savaičių. Vyras pasakė: “Eilinis agurkų marinatas.” Bet pavasariop, kai subrendo, buvo labai ir net labai skanu. Šiemet kartoju vėl. Ačiū, Laura, už receptą.
Laura
2020-09-27 at 22:21Na – marinatas iš vandens, acto, druskos ir cukraus yra klasikinis ir jame tikrai nieko įpatingo 😀 Esmė juk tame ką tuo marinatu marinuoji ir labai smagu, kad prisijaukinot!! Aš pati ligi šiol taip marinuoju jalapenus, o marinato suvalgius jalapenus neišpilu, labai skanu jais trumpai pamarinuoti (sudėti į verdantį marinatą ir nuimti nuo viryklės, kad atvėstų) mėlynus svogūnus. Labai skanu prie mėsos keptos griliuje 🙂