Daržovės/ Kiaušiniai

Salotos su keptais ridikėliais ir kiaušiniu

Salotos su keptais ridikėliais ir kiaušiniu - bulviukose.lt

Salotos su keptais ridikėliais ir kiaušiniu pagardintos gaiviu mėtiniu padažu su ančiuviais. Puikus garnyras prie karštų mėsos ar žuvies patiekalų.

Salotos su keptais ridikėliais:

  • Salotų pundelio
  • Špinatų lapelių saujelės
  • Keleto vyšninių pomidoriukų
  • Šaukšto kaparėlių
  • Saujelės skrudintų migdolų plokštelių
  • Saujos ridikėlių
  • Alyvuogių aliejaus
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Kiaušinių

Padažui:

  • 3 šaukštų smulkintų petražolių
  • Kelių mėtų lapelių
  • 2 ančiuvių filė
  • Skiltelės česnako
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Šlakelio balzamiko acto
  • 5-6 šaukštų alyvuogių aliejaus

Gaminimo eiga:

Kiaušiniams virti užkaiskite vandenį, įpilkite į jį šiek tiek druskos, šlakelį acto ir užvirkite. Sumažinkite kaitrą, suleiskite kiaušinius be lukšto ir virkite 3-4 minutes. Kad būtų patogiau, galite kiaušinį įmušti į mažą indelį ir iš indelio staigiu judesiu įleisti į verdantį vandenį.

Ridikėlius supjaustykite ketvirtukais, apšlakstykite aliejumi, pabarstykite druska, pipirais ir sudėliokite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepkite iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje 10-15 minučių arba, kol ridikėliai pradės gražiai skrusti.

Padažui visus produktus sutrinkite smulkintuvu.

Į lėkštę sudėkite plėšytus salotų ir špinatų lapus, per pusę pjaustytus pomidoriukus, kaparėlius, keptus ridikėlius, migdolų plokšteles. Apšlakstykite padažu. Patiekite su marškinėliuose virtu kiaušiniu.

Jums taip pat gali būti įdomus ridikėlių lapų pesto padažo receptas.

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply