Daržovės

Braziliškai marinuoti čili pipirai

Braziliškai marinuoti čili pipirai - bulviukose.lt

Braziliškai marinuoti čili pipirai – pilnas skonių aštrus pagardas. Vieni skaniausi marinuotų čili pipirų.

Braziliškai marinuoti čili pipirai:

  • 500 g aštrių pipirų (galima naudoti ir kelių rūšių)
  • ¼ puodelio raudonojo vyno acto
  • ½ šaukštelio pankolio sėklų
  • 3 lauro lapų
  • 2 gvazdikėlių
  • 2 žvaigždinių anyžių
  • 2 kadagio uogų
  • 2 cinamono lazdelių (pasmulkintų)
  • ¾  puodelio aliejaus
  • ¾ puodelio baltojo vyno acto
  • 1 šaukšto cukraus
  • 1 šaukštelio druskos

Gaminimo eiga:

Užvirinkite vandenį ir sudėkite čili pipirus. Pavirkite vieną minutę, išgreibkite ir sudėkite į ledinį vandenį, kad atvėstų. Nusausinkite. Jeigu pipirai dideli, supjaustykite griežinėliais.

Visus prieskonius sumaišykite su raudonojo vyno actu ir leiskite 15 minučių pastovėti. Vėliau nukoškite ir prieskonius sudėkite į  iškaitintą stiklainį, taip pat sudėkite ir čili pipirus.

Maišykite aliejų, baltąjį vyną, cukrų, druską, kol ištirps kristalėliai. Supilkite ant pipirų.

Šaltini: Forelle
Jums taip pat gali patikti naminio chilli sweet padažo receptas.

Jums taip pat gali patikti

3 Comments

  • Reply
    Forelle
    2012-11-22 at 17:27

    Mano vyras irgi taip sakė 🙂 Nors vienam pipirų mėgėjui nepatiko, kad acto per mažai

  • Reply
    Laura
    2012-11-23 at 09:46

    Maniškiui irgi labai patiko. Išbandžiau juos ir ant picos dėti…fantastika 😉

  • Reply
    Laura
    2012-12-04 at 18:33

    Mielai pažaisčiau, bet dabar pas mane pats darbymetis…

  • Leave a Reply