Marinuoti čili pipirai – labai geras dalykas, ypač vertinamas tarp vyrų. Naudoju kaip užkandą, sumuštiniams ir picai.
Marinuoti čili pipirai:
- 20 čili pipirų
- 5 skiltelių česnako
- 100 g svogūnų
- 2 lauro lapelių
- 2 stiklinės 5% acto
- 2 šaukštų druskos
- 2 šaukštų cukraus
Gaminimo eiga:
Čili pipirus supjaustykite plonais griežinėliais, kotukus išmeskite. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir dar pasmulkinkite, česnaką – griežinėliais. Daržoves sumaišykite.
Marinatui į actą suberkite druską, cukrų, lauro lapelius ir užvirkite.
Stiklainius dezinfekuokite. Sudėkite į juos sumaišytas daržoves, užpilkite karštu marinatu ir užsukite švariais dangteliais.
Valant ir pjaustant čili pipirus rekomenduoju naudotis pirštinėmis.
Sekite bulviukose.lt Instagrame
Jums taip pat gali patikti
9 Comments
Traškūs marinuoti pipirai | Impossible is nothing
2011-08-28 at 14:25[…] Mėgstantiems aštriai, dar vienas receptukas – marinuoti pipirai. Man buvo ypač aštru, bet kai kam tai priminė salotas, kurias galima ir vienas valgyti Kadangi marinuojama šaltai, pipirai išlieka traškūs, bet sutrumpėja laikymo trukmė. Jeigu norite pasiruošti žiemai, užpilkite karštu marinatu, kaip tai padarė Laura. […]
Jurga
2011-08-28 at 20:41O vandens i marinata visai nepilama? As kad ir kaip labai astrumus megstu, kazkaip vienam acte marinuot nedrystu…
Laura
2011-08-29 at 13:44Nepilama, užtai ir naudojamas 5% actas, o ne 9%. Pipiriukų aštrumas permuša visą actą, taip, kad be baimės 😉
Irma
2011-09-08 at 17:54O kiek laiko jie išstovėti? Kur laikote? 🙂
Laura
2011-09-12 at 13:01Laikau rūsyje, bet ten nėra labai jau šalta. Stovi ilgai, nes visgi su actu 😉
Erika
2013-08-19 at 21:00ir as pernai dariau ir siemet butiniausia darysiu,labai gardulis reikalas 🙂 osisiap tai neturejau 5% acto,tai stipresni siek tiek atskiedziau :),gavosi super !!!!
Laura
2013-08-20 at 07:41Erika 🙂
Jūratė
2013-08-26 at 13:23Laura, aš turiu dviejų rūšių pipiriukus: mažus ir labai mažus, tikriausiai galima pamaišyti?
Laura
2013-08-26 at 20:49Jūrate, be abejo 😉