Daržovės/ Padažai

Naminis Sriracha padažas

Naminis Sriracha padažas

Naminis Sriracha padažas – kaip ir dauguma kitų namuose gamintų dalykėlių neprilygsta pirktiniams. Kandantis, sodrus, tvirto kūno – toks šis pagardas tinkantis daugeliui azijietiškų patiekalų ar tiesiog sriubų, troškinių, majonezo pagardinimui kai norisi aštraus akcento.

Reikės:

  • 700 g čili pipirų (su nupjautais koteliais ir žaliąją dalimi) (originaliame recepte prašo 450 raudonųjų jalapeno ir 250 g serrano pipirų)
  • 4 skiltelių česnakų
  • 3 šaukštų rudojo cukraus
  • 1 šaukšto druskos
  • 1/3 stiklinės vandens
  • 1/2 stiklinės balto vyno acto

Gaminimo eiga:

Pipirus pasmulkinkite, sudėkite į smulkintuvą. Nežaiskite su likimu, mūvėkite gumines pirštines! Taip pat sudėkite česnako skilteles, cukrų, druską, supilkite vandenį. Pulsavimo funkcija sutrinkite iki vientisos masės. Turi likti nedideli gabaliukai, nereikia vienalytės masės.

Supilkite susmulkintą tyrę į stiklinį indą. Uždenkite indą maistine plėvele ir padėkite į vėsią tamsią vietą 3 – 5 dienom fermentuotis. Kiekvieną dieną tyrę permaišykite, kruopščiai braukdami per indo šonus.

Po 3 – 5 dienų fermentuotą tyrę supilkite atgal į smulkintuvą, ten pat supilkite actą. Plakite iki vientisos masės. Per tankų sietelį perkoškite mišinį į puodą, kuo daugiau minkštimo įstumdami per sietelį į padažą. Išmeskite sietelyje likusią minkštimą, sėklas ir odą.

Uždėkite puodą ant vidutinės kaitros ir maišydami užvirkite. Virkite maišydami 5 – 10 minučių arba tol kol padažas bus norimo jums tirštumo.

Nuimkite puodą nuo kaitros ir leiskite padažui atvėsti iki kambario temperatūros. Atvėsęs padažas šiek tiek sutirštės. Supilkite padažą į stiklainius ar butelius ir atvėsinkite. Padažą laikykite sandėliuke tamsioje vietoje.

Naminis Sriracha padažas iš allrecipes.com
Naminė sriracha

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply