Ukrainietiški kotletai su grikiais – Grecaniki. Pavadinimas kilęs iš ukrainietiško žodžio grikiai 🙂 Grecaniki valgomi su česnakiniu grietinės arba majoneziniu padažais. Taip pat, prieš tai apkepti, gali būti troškinami pomidorų padaže.
Ukrainietiški kotletai:
- 500 g maltos kiaulienos
- 150 g grikių
- 1 didesnio svogūno
- 3 skiltelių česnako
- 1 kiaušinio
- Druskos, pipirų
Padažas:
- 3 – 4 šaukštų grietinės
- 2 skiltelių česnako
- 2 šaukštų smulkintų žalumynų (krapų, petražolių)
- Žiupsnelio druskos
Taip pat reikės:
- 3 šaukštų miltų
- Taukų arba aliejaus kepimui
Gaminimo eiga:
Grikius perplaukite, užpilkite 300 ml vandens ir virkite kol išgaruos visas skystis, o grikiai suminkštės. Grikius atvėsinkite. Jei reikia greičiau, galite tiesiog perplauti šaltu vandeniu.
Svogūną ir česnako skilteles smulkiai supjaustykite
Sumaišykite maltą mėsą su grikiais, svogūnais, česnakais, kiaušiniu. Pagardinkite druska, pipirais.
Iš masės drėgnomis rankomis suformuokite vienodo dydžio kotletukus. Apvoliokite juos miltuose ir kepkite keptuvėje su taukais arba aliejumi. Kepkite kol gražiai apskrus iš abiejų pusių.
Padažui česnako skilteles susmulkinkite, sumaišykite su grietine ir žolelėmis. Pagardinkite padažą druska.
Patiekite Ukrainietiškus kotletus su padažu ir salotomis.
Kotletus taip pat tinka patiekti su:
- Šviežiomis daržovėmis – pavyzdžiui salotomis su agurkais, pomidorais ir svogūnais, pagardintomis alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis.
- Raugintomis daržovėmis – raugintais kopūstais, burokėliais, agurkais, morkomis.
- Keptomis daržovėmis – pavyzdžiui keptais baklažanais su česnaku ar keptomis paprikomis
- Virtomis daržovėmis – virtomis bulvėmis, burokėliais.
Jums taip pat gali patikti Ukrainietiškos pampuškos.
Komentarų nėra