Aukso fondas/ Kruopos ir grūdai/ Miltiniai nesaldūs patiekalai

Duona įdaryta kumpiu ir sūriu

Duona įdaryta kumpiu ir sūriu

Duona įdaryta kumpiu ir sūriu – duona ir sumuštinis viename, trūksta tik sviesto užsitepti 🙂

Tešlai reikės:

  • 550 g kvietinių miltų
  • 450 g pieno 3,5%
  • 100 g virtų bulvių (be druskos)
  • 30 g cukraus
  • 8 g druskos
  • 7 g sausų mielių
  • 20 g taukų

Taip pat reikės:

  • 12 karšto rūkymo kumpio griežinėlių (rekomenduoju pirkti pjaustytą)
  • 12 fermentinio sūrio riekelių (rekomenduoju pirkti pjaustytas)
  • 4 fermentinio sūrio riekelių viršui
  • 2 šaukštų sviesto
  • 4 skiltelių česnako
  • 2 šaukštų smulkintų petražolių

Gaminimo eiga:

Į puodą supilkite pieną, sudėkite taukus, cukrų ir šildykite kol taukai ištirps. Labai stipriai neužkaitinkite, nes paskui dėsis mielės. Pienas turi būti vasarošiltis.

Pašildytą pieną supilkite į smulkintuvą, sudėkite bulves ir trinkite iki vientisos masės.

Į miltus supilkite pieno masę, mieles, druską ir užminkykite tešlą. Minkykite apie 30 minučių kol tešlą tas vientisa ir šilkinė. Jei naudosite virtuvinį kombainą – minkykite tešlą 10 minučių.

Tešlą uždenkite maistine plėvele ir padėkite šiltai, kad pakiltų dvigubai.

Duoną kepiau dviejose keksinėse formelėse išklotose kepimo popieriumi, tad turėkite omeny, kad tešla bus dalinama 2 formoms.

Padalinkite tešlą į 8 lygias dalis. Iškočiokite 2 dalis pagal formelių formą, įklokite į dugną. 4 riekeles sūrio pavoliokite miltuose ir įklokite po 2 į formelių dugną. 4 riekeles kumpio pavoliokite miltuose ir po 2 dėkite ant sūrio. Sūrį ir kumpį reikia miltuose apvolioti todėl, kad iškepus duonai nebūtų oro tarpų.

Iškočiokite vėl 2 formos dydžio tešlos gabalėlius, klokite ant kumpio, tada vėl sūris, kumpis ir t.t Kiekvienoje formelėje gaunasi po 4 sluoksnius tešlos ir 3 sluoksnius įdaro. 

Formeles uždenkite maistine plėvele ir palikit šiltai, kad pakiltų dvigubai.

Kol tešla kyla, ištirpinkite nedideliame puode sviestą, sudėkite smulkintą česnaką ir trumpai jį apkepkite. Sudėkite smulkintas petražoles, išmaišykite.

Kai duonelės pakils, aptepkite jų viršų sviestine mase, uždėkite pasmulkinto sūrio.

Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 30 – 40 minučių arba kol gražiai apskrus.

Duona įdaryta kumpiu ir sūriu labai skani paskrudinta sausoje keptuvėje.

Sekite bulviukose.lt Instagrame.Duonos receptas
Įdaryta duona receptas

Duona įdaryta sūriu ir kumpiu

 

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply