Aukso fondas/ Desertai

Kokosų pyragas su baltuoju šokoladu

Kokosų pyragas su baltuoju šokoladu

Kokosų pyragas su baltuoju šokoladu – fantastiškas ir lengvas nekeptas pyragas kokosų mėgėjams. Vyras paragavęs pasakė, kad jis vertas prezidentūros ir valgyti jį privaloma su smokingu 🙂

Kokosų pyragas. Padas:

  • 110 g kokosų drožlių
  • 100 g baltojo šokolado

Kremas:

  • 500 ml kokosų kremo
  • 30 g kokosų drožlių
  • 50 g baltojo šokolado
  • 2 citrinų
  • 2 arbatinių šaukštelių želatinos

Gaminimo eiga:

Naudojau 16 cm skersmens apvalią formą. Galite naudoti ir didesnę forma, tik tuomet pyragas bus žemesnis.

Padui baltąjį šokoladą ištirpinkite karšto vandens vonelėje, sumaišykite su kokoso drožlėmis. Sudėkite masę į kepimo popieriumi išklotą formą. Išlyginkite ir gerai išplokite. Jei forma su nenuimamais kraštais palikit kepimo popierius kraštelius ilgesnius, kad paskui būtų lengviau ištraukti tortą.

Želatiną užpilkite vandeniu ir palikite, kad išbrinktų. Kai išbrinks ištirpinkite karšto vandens vonelėje.

Kremui baltąjį šokoladą taip pat ištirpinkite karšto vandens vonelėje. Įplakite jį plakimo šluotele į kokosų kremą, taip pat įmaišykite kokosų drožles, dviejų citrinų nutarkuotas žieveles, vienos citrinos sultis ir druską. Supilkite ištirpintą želatiną ir plakimo šluotele gerai išmaišykite.

Supilkite kremą ant kokosinio pado ir įdėkite formą į šaldytuvą, kad sustingtų. Geriausia tai padaryti iš vakaro, kad per naktį sustingtų ir išbrinktų kreme esančios kokosų drožlės.

Išėmę pyragą iš formos papuoškite citrinos griežinėliais ir mėta arba sezoniniais vaisiais, bei uogomis.

Jums taip pat gali patikti varškės pyrago su citrininiu kremu receptas.
Nekeptas kokosų pyragas su baltuoju šokoladu

Komentarų nėra

Palikite komentarą

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI