Sūris ir varškė/ Desertai

Varškės pyragas su citrininiu kremu

Varškės pyragas su citrininiu kremu puoštas braškėmis ir šilauogėmis ir pabarstytas cukraus pudra

Varškės pyragas su citrininiu kremu – fantastiškas, saikingai saldus, kreminis ir su gaivia citrinos rūgštele. Jei jums prie širdies tokio tipo pyragai – jums taip pat gali patikti sūrio pyragas su maskarpone.

Varškės pyragas – pagrindas:

  • 180 g kvietinių miltų
  • Žiupsnelio druskos
  • 2 šaukštų cukraus pudros
  • 100 g šalto sviesto
  • 1 M dydžio kiaušinio

Varškės pyragas – kremas:

  • 1 kilogramo kreminės varškės
  • 130 g cukraus
  • 5 kiaušinių
  • 3 šaukštų miltų
  • 100 ml grietinės
  • 2 šaukštelio vanilinio cukraus

Citrininis kremas:

  • 2 vidutinių citrinų
  • 3/4 stiklinės cukraus
  • 65 g sviesto
  • 2 kiaušinių

Gaminimo eiga:

Miltus sumaišykite su druska ir cukraus pudra. Burokine arka sutarkuokite sviestą vis mirkydami jį į miltus, kad tarkuojant nesiveltų. Masę trinkite tarp pirštų kol taps smulkiai rupi. Įmaišykite kiaušinį, suspauskite tešlą į gumulą. Dėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.

Tešlą iškočiokite truputį didesnę nei formos dydis. Įklokite į formą kepimo popierių, įdėkite iškočiotą tešlą. Tešla turi būti su borteliais. Formą naudokite standartinę – jei apvali, tai apie 24 cm skersmens. Ant tešlos įklokite kepimo popierių, ant jo supilkite pupeles, kad kepant tešla nekiltų. Aš turiu tam reikalui skirtas pupeles, kurias visada ir naudoju. Ant kepimo popieriaus supilti pupeles patogu, nes paskui bus lengvas jas išimti suėmus popierių iš kraštų ir pupelės nepaliks įspaudų tešloje. Jei neturite pupelių, subadykite tešlos dugną šakute ir jei kepant iškils, suplokite paskui kai pravės delnu.

Dėkite formą su tešla į iki 200 C įkaitintą orkaitę ir kepkite 25 minutes. Arba kol švelniai apskrus. Tešlą atvėsinkite. Pupeles išverskite.

Dubenyje išsukite kreminę varškę, cukrų, grietinę, miltus ir vanilinį cukrų. Po vieną muškite kiaušinius ir po kiekvieno masę gerai išsukite arba išplakite rankiniu mikseriu.

Masę supilkite ant apkepto tešlos lakšto. Kepkite iki 200 C įkaitintoje orkaitėje 15 minučių. Sumažinkite kaitrą iki 120 C ir kepkite dar apie valandą arba kol pyragas sutvirtės.

Iškepusį pyragą išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite. Palikite per naktį šaldytuve ar vėsioje vietoje, kad subręstų. Iš vakaro galite pasidaryti ir citrininį kremą.

Citrininiui kremui gerai nuplaukite citrinas, nutarkuokite žievelę, išspauskite sultis.

Į puodą, supilkite citrinos sultis, suberkite tarkuotą žievelę ir cukrų, išplaktus kiaušinius, sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą.

Virkite ant vidutinės ugnies nuolat maišant apie 20 minučių arba kol sutirštės. Išvirusį kremą pertrinkite per sietelį. Uždenkite maistine plėvele ir palikite atvėsti per naktį.

Kitą rytą išimkite pyragą iš kepimo formos, aptepkite citrininiu kremu. Varškės pyragas puošiamas šviežiomis uogomis ar vaisiais.
Varškės pyragas fone ir šalia atpjauto pyrago gabalėlis
Varškės pyragas su citrininiu kremu puoštas braškėmis ir šilauogėmis ir pabarstytas cukraus pudra

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply