Aukso fondas/ Desertai

Cinamoninės bandelės

Cinamoninės bandelės su kreminio sūrio glaistu ant kepimo popieriaus

Cinamoninės bandelės – mano firminis receptas. Bandelių išskirtinumas – unikali tešla į kurią dedasi kiaulienos taukai ir bulvės. Šie du produktai suminkština tešlą, padaro ją elastingą ir purią 🙂 Ši tešla labai universali, galite gaminti lygiai tokias pačias bandeles tik su nesaldžiu įdaru. Nuorodoje rasite picos įdaro receptą.

Tešlai reikės:

  • 550 g kvietinių miltų
  • 450 g pieno 3,5%
  • 100 g virtų bulvių (be druskos)
  • 30 g cukraus
  • 8 g druskos
  • 7 g sausų mielių
  • 20 g taukų

Gaminimo eiga:

Į puodą supilkite pieną, sudėkite taukus ir šildykite kol taukai ištirps. Labai stipriai neužkaitinkite, nes paskui dėsis mielės. Pienas turi būti vasarošiltis.
Pašildytą pieną supilkite į smulkintuvą, sudėkite bulves ir trinkite iki vientisos masės. Geriausiai sutrina kokteilinės tipo smulkintuvai.
Į miltus supilkite pieno masę, mieles, cukrų, druską ir užminkykite tešlą. Minkykite apie 20 minučių kol tešlą tas vientisa ir šilkinė. Jei naudosite virtuvinį kombainą – minkykite tešlą apie 10 minučių nedideliu greičiu.
Išminkytą tešlą uždenkite maistine plėvele ir padėkite šiltai, kad pakiltų dvigubai.
Beje miltų gali prireikti ir truputį daugiau jei bulvės bus nemiltingos. Bet kuriuo atveju visada miltų dėkite mažiau, papildyti bet kada spėsite.

Cinamoninis įdaras:

  • 50 g sviesto
  • 100 g rudo cukraus
  • 10 g cinamono
  • Žiupsnelio druskos

Sviestą ištirpinkite. Cukrų sumaišykite su cinamonu ir druska.

Glajus:

  • 100 g minkšto sviesto
  • 90 g cukraus pudros
  • 100 g kreminio sūrio (Philadelphia tipo)
  • 3 g vanilinio cukraus
  • Žiupsnelio druskos

Sviestą su cukraus pudra, vaniliniu cukrumi ir druska išplakite iki baltumo. Įplakite kreminį sūrį.

Bandelių formavimas:

Tešlą iškočiokite stačiakampio formos. Konditeriniu teptuku užtepkite ant jos tirpinto sviesto, tolygiai pabarstykite cukraus ir cinamono masės. Paimkite už tešlos kraštų (ilgosios dalies) ir sukite kol susuksite volelį. Padalinkite jį į 12 dalių (galima daugiau ar mažiau dalių, priklausys nuo to kokio ilgio volelį susuksite ar kokio dydžio bandelių norėsite).

Bandeles sudėkite į kepimo formą išklotą kepimo popieriumi cinamonu į viršų. Tarp bandelių turi būti tarpai, nes jos iškils ir padidės. Kai kam tai savaime aišku, bet yra tokių žmonių kaip mano sesė, kuri kepdama mielinius kūčiukus labai nustebo, kad jie padidėjo trigubai :)) Bet nieko čia baisaus – visiems būna pirmas kartas! Uždenkite bandeles rankšluostėliu arba maistine plėvele ir palikite šiltai, kad pakiltų dvigubai.

Kepkite iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 15 – 25 minutes. Reikia stebėti kol kepa, nes orkaitės skirtingos. Bandelės turi gražiai apskrusti ir neperkepti.

Kai bandelės iškeps, kol karštos aptepkite trečdaliu glaistu. Likusiu glaistu aptepkite kai bandelės šiek tiek atvės.

Cinamoninės bandelės tobulas kepinys nešimuisi į svečius. Dar nemačiau suaugusių ir vaikų, kurie jų nemėgtų 🙂 Skaniausios tą pačią dieną, o ypač dar vos šiltos.

 

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply