Daržovės/ Aukso fondas/ Žuvis ir jūros gėrybės

Kepta silkė

Kepta silkė

Kepta silkė yra sultinga ir minkšta, o jos skonis subtilus ir malonus. Kepimo procesas suteikia silkei dūminio skonio, kuris puikiai dera su kitais patiekalo ingredientais. Aš patiekiau su paprikų, baklažanų garnyru ir jogurtiniu padažu. Tai palyginti nebrangus patiekalas, kurį galima pagaminti iš nebrangių ingredientų, kuriuos lengvai rasite bet kurioje parduotuvėje. Silkę perku šaldytą iš žuvies tiekėjų, kurių dabar Lietuvoje yra tikrai nemažai. Be kepimo silkę mėgstu pati pasisūdyti.

Kepta silkė:

  • 1 silkės (nesūdytos)
  • Šlakelio aliejaus kepimui
  • Druskos, citrinpipirių
  • Kelių šaukštų rupių ruginių miltų
  • 2 oranžinių paprikų
  • 1 baklažano
  • 10 mažų pomidoriukų
  • 2 skiltelių česnako
  • 1 šaukšto smulkintų petražolių
  • 3 kupinų šaukštų graikinio jogurto
  • 0,5 citrinos žievelės
  • 1 šaukšto smulkintų krapų
  • 2 citrinos skiltelių

Gaminimo eiga:

Iš paprikų išimkite sėklalizdžius. Baklažaną supjaustykite piršto storio griežinėliais, apibarstykite druska ir palaikykite apie pusvalandį, kad išprakaituotų. Baklažano griežinėlius nuplaukite, nusausinkite, sudėkite kartų su paprikomis (odele į viršų) į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite iki 200 C įkaitintoje orkaitėje kol paprikų odelė patamsės, o baklažanai apskrus. Iškepusią papriką sudėkite į indą, uždenkite maistine plėvele ir palaikykite apie pusvalandį – taip palaikius paskui bus lengviau nulupti odelę. Daržoves galima pasiruošti iš vakaro.

Į keptuvėje įkaitintą aliejų sudėkite pasmulkintą česnaką, kaip apkeps sudėkite perpus perpjautus pomidoriukus. Kai jie išleis sultis, sudėkite stambiai pasmulkintus baklažanus ir paprikas. Pagadinkite druska, citrinpipiriais. Kepkite pamaišydami kol daržovės perkais. Pabaigoj sudėkite smulkintas petražoles.

Padažui sumaišykite jogurtą, citrinos žievelę, krapus. Pagardinkite druska, citrinpipiriais.

Silkę išfiliuokite. Kaip tai padarykite galite rasti Youtube. Prieš kepant pamirkykite filė į ruginius rupius miltus, dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų, kepkite kol gražiai apskrus, apverskite, kepkite dar kelias minutes. Pagardinkite druska, citrinpipiriais. Stenkitės žuvies neperkepti, tuomet ji bus sausa ir sprangi. Ir nekepkite labai aukštoje kaitroje. Silkė labai greit iškepa.

Patiekite keptą silkę su daržovių garnyru, padažu ir citrinos skiltele.

Jums taip pat gali būti įdomus žemaitiško šmakalo receptas.
Kepta silkė su jogurto padažu ir daržovėmis

 

Komentarų nėra

Palikite komentarą

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI