Mėsa/ Subproduktai

Kiaulienos liežuvių confit

Sumuštinis su kiaulių liežuvių confit

Kiaulienos liežuvių confit arba kitaip – liežuviai ilgai ir lėtai virti riebaluose. Confit – tai ir konservavimo būdas, kurio metu mėsa ilgai ir lėtai kepama/verdama apsemta riebalų. Tokia mėsa užpilta riebalais, kuriuose kepė/virė ir šaltai padėta, laikosi keletą mėnesių. Prieš naudojimą ištraukiama iš riebalų, gali būti valgoma šalta arba dar kartą pašildoma, paskrudinama.

Kiaulienos liežuvių confit:

  • 6 kiaulių liežuvių
  • Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • Mėgiamų prieskonių kiaulienai (galite dėti česnako, džiovintų čiobrelių, bazilikų ar šalavijų, pankolio sėklų, muškato riešuto, tarkuotos apelsino žievelės ir t.t.)
  • Riebalų (tinka antienos, žąsienos, kiaulienos taukai, lydytas sviestas, alyvuogių aliejus)

Gaminimo eiga:

Liežuvius įtrinkite druska, pipirais, prieskoniais. Druskos dėkite šiek tiek daugiau nei įprastai. Marinuokite liežuvius šaldytuve mažiausiai per naktį, geriausia būtų parą laiko arba net dvi.

Pasimarinavusius liežuvius nuvalykite/nuplaukite nuo prieskonių, sudėkite į kepimo formą. Stenkitės rasti tokią formą, kad jos kaip tik tilptų, antraip reikės labai daug riebalų 🙂

Riebalus ištirpinkite, kad atšiltų ir užpilkite liežuvius. Riebalai turi apsemti mėsą.

Įkaitinkite orkaitę iki 90 – 100 C temperatūros. Jei turite protingą orkaitę, kurioje galite nustatyti tikslią temperatūrą, įkaitinkite iki 82 C.

Įdėkite į orkaitę liežuvius apsemtas riebalais ir kepkite 3 – 4 valandas. Kaip sužinoti, kada liežuviai iškepė/išvirė: jie turi būti nusėdę ant dugno, nes kol dar žali, plūduriuoja paviršiuje, antras požymis – skaidrūs riebalai. Galima virti ir ant viryklės, bet stebėkite, kad kaitra būtų kuo žemesnė ir puode riebalai vos virsnotų.

Išimkite išvirusius liežuvius iš riebalų, nulupkite. Galima valgyti šaltus ir pašildytus. Jei norėsite užkonservuoti, nuluptus sudėkite atgal į riebalus, dar kartą užvirkite. Sudėkite liežuvius į indą, kuriame laikysite liežuvius, užpilkite riebalais. Riebalai turi pilnai apsemti mėsą. Atvėsinkite iki kambario temperatūros ir laikykite šaldytuve.

Likusių riebalų nuo virimo jokiais būdais neišpilkite. Aš juos užsišaldau kitam virimui riebaluose, t.y. naudoju tuos pačius riebalus. Taip pat ant jų galite kepti. Jums taip pat gali patikti Rillettes iš antienos confit receptas.

Sumuštiniai su kiaulienos liežuvių confit:

  • 2 kvietinio raugo duonos riekių
  • Sviesto kepimui
  • Garstyčių
  • Kelių salotos lapų
  • Rauginto agurko plonų griežinėlių
  • 2 liežuvių – išilgai perpjautų it pašildytų keptuvėje
  • 4 kiaušinių – virtų marškinėliuose arba keptų keptuvėje
  • Čili aliejaus (nebūtinai)
  • Kelių šaukštų majonezo
  • Kelių sūdytų ančiuvių
  • 1 skiltelės česnako

Gaminimo eiga:

Majonezą sutrinkite smulkintuvu su ančiuviais ir česnaku.

Duonos riekes paskrudinkite keptuvėje su sviestu. Plonai aptepkite garstyčiomis. Dėkite ant riekių salotų lapus, raugintus agurkus, pašildytus liežuvius. Ant liežuvių uždėkite kiaušinius, palaistykite jei turite čili aliejumi arba pabarstykite prieskoninėmis žolelėmis ar daigais. Patiekite sumuštinį su majoneziniu ančiuvių padažu.
Kiaulių liežuvių confit

Komentarų nėra

Palikite komentarą

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI