Aukso fondas/ Lietuviški patiekalai/ Žuvis ir jūros gėrybės

Sausai sūdyta silkė. Naminis receptas

Sūdyta silkė

Sausai sūdyta silkė – mano mėgiamiausias silkės paruošimo būdas, o ypač dar naminis receptas!

Šame įraše rasite ne tik receptą kaip silkę pasisūdyti patiems, bet ir daug idėjų ką su ja pagaminti. Šviežios silkės pas mus retai kur rasi, tad parduotuvėse ieškokite šaldytų žuvų skyriuose arba elektroninėse parduotuvėse prekiaujančiose žuvimi.

Silkę supjaustykite griežinėliais, sudėkite į indą ir ant viršaus dėkite priedus, kurie gali būtie tokie:

  • pjaustyti nekepinti svogūnai ir saulėgrąžų aliejus (aliejų galite pasirinkti mėgstamą)
  • pjaustyti nekepinti svogūnai, pomidorai, petražolės
  • kepinti porai, virti kiaušiniai ir pomidorai
  • majonezas, virti kiaušiniai, pomidorai, krapai
  • kepinti porai ir skrudintos saulėgrąžų sėklos
  • kepinti svogūnai ir grybai. Tinka visokie – marinuoti, švieži pakepinti ar džiovinti išmirkyti ir pakepinti.
  • įvairios kepintos šakninės daržovės: morkos, salierai, pastarnokai, svogūnai. Su šakninėmis daržovėmis vėlgi tinka įvairūs grybai. Kiti mėgsta ir džiovintų vaisių įdėti ar riešutų
  • virti ar kepti burokėliai plius grybai
  • majonezas, avokadas, virti ar kepti burokėliai, krapai
  • galite valgyti tiesiog su virtomis bulvėmis, marinuotais mėlynaisiais svogūnais, grietine ir krapais
  • o kur dar įvairūs sluoksniuoti silkės tortai ir tartarai, kurių receptų pilnas inernetas 🙂

Silkei reikės:

  • 2 silkių
  • 2 šaukštų druskos (jei sūdysite tik filė, druskos dėkite 1 šaukštą)
  • 5 grūdelių kvepiančiųjų pipirų
  • 7 grūdelių juodųjų pipirų
  • 2 lauro lapų
  • 0,5 šaukštelio kalendros grūdelių
  • 1 šaukšto aliejaus

Gaminimo eiga:

Viskas labai paprasta. Jei naudojate šaldytą silkę, atitirpinkite ją šaldytuve. Kai atitirps išvalykite.

Druską sumaišykite su pipirais, kalendra, patrupintais lauro lapais ir aliejumi ir įtrinkite mišiniu išvalytą silkę. Laikykite šaldytuve parą laiko.

Jei sūdysite ne cielas silkes, o filė, kaip aš mėgstu daryti – druskos dėkite perpus mažiau – vieną šaukštą. Sūdant filė, odos nenulupu, nes lengviau nulupti, kai silkė jau pasisūdo ir sutvirtėja.

Prieš valgant, nefiliuotas silkes išfiliuokite, jei sūdėte filė – apvalykite nuo prieskonių ir nulupkite odą.

Silkę ruoškite kaip mėgstate.

Nuotraukoje sausai sūdyta silkė su kepintais svogūnais ir marinuotais baravykais.

Daugiau receptų su silke.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.Naminė sauso sūdymo silkėNaminė sūdyta silkė su svogūnais ir baravykaisSausai sūdyta silkė su mainuotais baravykaisPati skaniausia sauso sūdymo silkė

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply