Reikės:
- 1 riebios silkės
- 1 l rūgpienio
- Šviežiai maltų juodųjų pipirų
- Smulkintų svogūnų laišku ir krapų
Gaminimo eiga:
Silkę išfiliuokite. Filė dėkite į stipriai įkaitintą sausą keptuvę ir kepkite vartant kol iškeps.
Iškeptą silkę susmulkinkite šakute, išrinkite ašakas.
Smulkintą silkę sudėkite į rūgpienį, įberkite pipirų, svogūnų laiškų, krapų, viską išmaišykite ir palikite pusvalandžiui pastovėti.
Valgykite su virtom bulvėm.
(Šaltinis: radau tarp vėjo gūsių)
7 Comments
oditele
2012-04-14 at 08:19jetus kaip skaniai atrodo 😉 bus isbandyta 😉
Laura
2012-04-14 at 13:49Mes tai dabar kažkada kartosim….tikrai liuks 🙂
Viktoras
2012-04-14 at 17:04Esu pusiau zemaitis, taipogi visos vaikystes vasaros prabego zemaitijos kaime, ale tokio patiekalo nesu regejes 🙂 Reiks kada prie progos pabandyt.
sandra
2012-04-21 at 15:46cia taip pat ir latviskas patiekalas, mano seneliai is latvijos (netoli lietuvos sienos) ir labai daznai darydavo si patiekala, labai skanu, dar mociute varskes idedavo i vidu.
Laura
2012-04-23 at 15:25Sandra, matyt toje žemaitijos pusėje, link Latvijos, ir populiarus šis patiekalas, užtai ir nežinau jo, nes mano kaimas yra Šilalės rajone 😉
Ausrra
2012-04-24 at 19:15Laura, aš šmakalą pamenu nuo vaikystės, mano močiutė, kuri šį gardumyną gamindavo, kilusi iš Mosėdžio. Valgo šią sriubą ir Plungiškiai, ir Plateliškiai, ir Mažeikiškiai. Ne taip ir toli nuo Šilalės 🙂 bet, matyt, ne visi žemaičiai žinojo 🙂 Džiaugiuosi, kad patiko!
Laura
2012-04-25 at 09:11Ausrra, jau šmakalas įtrauktas į mūsų vakarinės meniu 😉