Aukso fondas/ Lietuviški patiekalai/ Žuvis ir jūros gėrybės

Kepta lydeka su kepintais svogūnais ir pomidorų padažu

Kepta lydeka su kepintais svogūnais ir pomidorų padažu

Kepta lydeka su kepintais svogūnais ir pomidorų padažu – dabar nelabai populiarus, bet močiučių laikais karaliavęs ant šventinio stalo patiekalas.

Kepta lydeka su kepintais svogūnais:

  • Lydekos
  • Miltų
  • Kepimui aliejaus
  • Druskos
  • Svogūno
  • Pomidorų padažo

Gaminimo eiga:

Lydekos gabaliukus pavoliokite miltuose ir kepkite įkaitintuose riebaluose. Baigiant kept pasūdykite. Galite kepti lydekos filė arba su kaulais, supjaustytą griežinėliais.

Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, kepkite keptuvėje su aliejumi kol suminkštės ir taps auksinės spalvos. Įdėkite kokybiško pomidorų padažo ir kepkite maišydami dar apie 5 minutes.

Karštą padažą užpilkite ant žuvies. Skanu valgyti ir šiltą ir šaltą 😉

Jums taip pat gali patikti lydeka kepta sūrio plutelėje.

Sekite bulviukose.lt Instagrame.

Jums taip pat gali patikti

3 Comments

  • Reply
    Odeta
    2012-04-24 at 18:18

    Va, pagaliau, nors vieną receptą, paprastą, suprantamą parašei…Kai skubu į pajūrį ar iš jo…..dažnai pakėlės užeigose suvalgau tokį patiekaliuką:) Pati negaminu, man tai taip kelioniška:)

  • Reply
    Ausrra
    2012-04-24 at 19:19

    Paprasta, bet ir labai gardžiai skamba. Reiks kada lydeką nutverti turguj, pas tave tiek idėjų! 🙂

  • Reply
    Laura
    2012-04-24 at 19:43

    Odeta, na kas gi pas mane tokio sudėtingo, gi ne molekulinė virtuvė 🙂
    Ausrra, tverk…lydeka atrodo žuvis tokia buitiška, bet labai imli visokiems eksperimentams 😉

  • Leave a Reply