Aukso fondas/ Lietuviški patiekalai/ Žuvis ir jūros gėrybės

Kepta lydeka su kepintais svogūnais ir pomidorų padažu

Kepta lydeka su kepintais svogūnais ir pomidorų padažu

Reikės:

  • Lydekos
  • Miltų
  • Kepimui riebalų
  • Druskos
  • Svogūno
  • Pomidorų padažo

Gaminimo eiga:

Lydekos gabaliukus pavoliokite miltuose ir kepkite įkaitintuose riebaluose. Baigiant kept pasūdykite.

Kitoje keptuvėje kepinkite pusžiedžiais pjaustytus svogūnus kol suminkštės. Įdėkite pomidorų padažo ir kepkite dar ~5  minutes.

Karštą padažą užpilkite ant žuvies. Skanu valgyti ir šiltą ir šaltą 😉

(Šaltinis: Vilma)

Jums taip pat gali patikti

3 Comments

  • Reply
    Odeta
    2012-04-24 at 18:18

    Va, pagaliau, nors vieną receptą, paprastą, suprantamą parašei…Kai skubu į pajūrį ar iš jo…..dažnai pakėlės užeigose suvalgau tokį patiekaliuką:) Pati negaminu, man tai taip kelioniška:)

  • Reply
    Ausrra
    2012-04-24 at 19:19

    Paprasta, bet ir labai gardžiai skamba. Reiks kada lydeką nutverti turguj, pas tave tiek idėjų! 🙂

  • Reply
    Laura
    2012-04-24 at 19:43

    Odeta, na kas gi pas mane tokio sudėtingo, gi ne molekulinė virtuvė 🙂
    Ausrra, tverk…lydeka atrodo žuvis tokia buitiška, bet labai imli visokiems eksperimentams 😉

  • Leave a Reply