Reikės:
- Lydekos filė (tinka ir visokia kitokia žuvis)
Marinatui:
- Majonezo (naudojau naminį)
- Citrinos sulčių
- Trinto česnako
- Tarkuoto muškato riešuto
- Džiovintų žolelių (čiobrelio, raudonėlio ir pan.)
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Plutelei:
- Miltų
- Kiaušinių
- Smulkiai tarkuoto kietojo sūrio
Gaminimo eiga:
Žuvies file supjaustykite norimo dydžio gabaliukais.
Marinatui skirtus produktus sumaišykite. Sudėkite į jį žuvies gabaliukus, gerai apvoliokite ir palikite valandai laiko, kad pasimarinuotų.
Kiaušinius išplakite ir sumaišykite su sūriu. Turi gautis tirštoka masė.
Žuvies gabaliukus pavoliokite miltuose, paskui kiaušinio-sūrio masėje ir kepkite įkaitintuose riebaluose.
2 Comments
oditele
2012-04-12 at 16:14tikrai, kad geras reikalas 😉 prie progos bus išbandyta 🙂
» Blog Archive » Salotos su keptais avokadais - bulviukose.lt
2013-06-05 at 17:04[…] kiaušinių-sūrio masės nuo žuvies, šaldytuvo kamputyje liūdnai kiurksojo avokado puselė. Padariau […]