Aukso fondas/ Žuvis ir jūros gėrybės

Kepta lydeka sūrio plutelėje

Lydeka sūrio plutelėje

Kepta lydeka sūrio plutelėje puikus užkandis kas dienai ir šventėms.

Reikės:

  • Lydekos filė (tinka ir visokia kitokia žuvis)

Marinatui:

  • Majonezo (naudojau naminį)
  • Citrinos sulčių
  • Trinto česnako
  • Tarkuoto muškato riešuto
  • Džiovintų žolelių (čiobrelio, raudonėlio ir pan.)
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų

Plutelei:

  • Miltų
  • Kiaušinių
  • Smulkiai tarkuoto kietojo sūrio

Gaminimo eiga:

Žuvies file supjaustykite norimo dydžio gabaliukais.

Marinatui skirtus produktus sumaišykite. Sudėkite į jį žuvies gabaliukus, gerai apvoliokite ir palikite valandai laiko, kad pasimarinuotų.

Kiaušinius išplakite ir sumaišykite su sūriu. Turi gautis tirštoka masė.

Žuvies gabaliukus pavoliokite miltuose, paskui kiaušinio-sūrio masėje ir kepkite įkaitintuose riebaluose.

Kepta lydeka sūrio plutelėje patiekiama su jogurtiniu, majonezinius arba žolelių padažu.

Sekite bulviukose.lt Instagrame

Jums taip pat gali patikti

2 Comments

  • Reply
    oditele
    2012-04-12 at 16:14

    tikrai, kad geras reikalas 😉 prie progos bus išbandyta 🙂

  • Reply
    » Blog Archive » Salotos su keptais avokadais - bulviukose.lt
    2013-06-05 at 17:04

    […] kiaušinių-sūrio masės nuo žuvies, šaldytuvo kamputyje liūdnai kiurksojo avokado puselė. Padariau […]

  • Leave a Reply