Aukso fondas/ Padažai/ Laukiniai augalai

Pesto padažas iš žolelių

Pesto padažas - bulviukose.lt

Pesto padažas gali būti gaminamas iš įvairių žolelių. Nuo ankstyvo pavasario iki vėlyvo rudens. Daug panaudojimo galimybių. Tikra vitaminų bomba.

Pesto padažas:

  • 3 saujų žalumynų (tinka tokie kokius labiausiai mėgstate: petražolės, krapai, gražgarstės, laiškiniai česnakai, bazilikai, špinatai, kiškio kopūstai, dilgėlės, garšvos ir t.t. Galite juos tarpusavyje maišyti, kaip kad aš dabar dariau. Dėjau po saujelę petražolių, krapų ir gražgarsčių)
  • 2-3 skiltelių česnako (nebūtina – čia skonio reikalas)
  • 3 šaukštų riešutų arba sėklų (tinka moliūgų, saulėgrąžų, sezamo sėklos, graikiniai, migdolų, anakardžių, kedro riešutai ir t.t. Sėklas ar riešutus galite pakepinti sausoje keptuvėje. Šiame pesto dėjau kepintas saulėgrąžų sėklas)
  • 0,5 stiklinės aliejaus (aliejų geriausia derinti prie riešutų ar sėklų, t.y. jei dėjote saulėgrąžas, tai pilkite saulėgrąžų aliejų, jei sezamą – sezamo aliejų. Arba galima tiesiog pilti alyvuogių aliejų, bet tada skonis nebus toks išraiškingas) (Aliejaus kiekiu galite reguliuoti pesto padažo tirštumą, tad pilkite tiek, kiek jums reikia)
  • Šlakelio citrinos sulčių
  • ~50 g tarkuoto kietojo sūrio
  • Druskos, juodųjų maltų pipirų

Gaminimo eiga:

Sudėkite į indą peiliu pasmulkintas žoleles, česnaką, sūrį, įpilkite truputį aliejaus ir pasmulkinkite su smulkintuvu. Įberkite druskos, įpilkite citrinos sulčių ir pamažu pilant likusį aliejų susmulkinkite viską iki vientisos masės.

Pesto padažas iš žolelių tinka kaip užtepas ant šviežios bulkos, duonos ar skrebučių. Taip pat tinka makaronų, žuvies, paukštienos patiekalams, sriuboms, įvairiems virtinukams ir panašiems tešliniams dalykėliams gardinti. Galima naudoti kaip padažą salotoms sumaišius su aliejumi ir citrinos sultimis. Labai skanu sumaišyti lygiomis dalimis su majonezu.

(Šaltinis: idėjos ir proporcijų sėmiausi iš čia)

Daugiau padažų receptų

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI