Daržovės/ Aukso fondas/ Lietuviški patiekalai/ Sriubos/ Žuvis ir jūros gėrybės

Cibulynė

Cibulynė - bulviukose.lt

Cibulynė – žemaitiškas senoviškas pasninko valgis, puikiai tinkantis Kūčių stalui.

Cibulynė:

  • 1 silkė
  • 1 svogūnas
  • 2 stiklinės šalto virinto vandens
  • Acto 9%
  • Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • Cukraus
  • Krapų

Gaminimo eiga:

Silkę išfiliuokite. Filė iškepkite. Kepti galite orkaitėje arba krosnyje įvynioję į kepimo popierių arba ant sausos keptuvės. Kauliukus išrinkau, nors to daryti greičiausiai nereikia.

Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, kuriuos dar padalinkite per pusę.

Silkę su svogūnais sudėkite į dubenį ir patrinkite šakute. Supilkite vandenį. Įpilkite šlakelį acto, įdėkite druskos, cukraus, pipirų. Gerai išmaišykite. Paskaninkite krapais.

Valgėme su virtomis bulvėmis su lupyna ir skrudintomis maltomis kanapių sėklomis.

P.S. Kai kur silkę kepdavo su visu stuburo kaulu, tik supjaustytą gabaliukais, nes iš kaulo išeina visas skanumas.

Žemaitiški receptai su Zita Kelmickaite.

(Šaltinis: Nemunas)

5 Comments

  • Reply
    stg
    2013-04-10 at 10:53

    O kanapių sėklų ingradientų sąraše nėra!

  • Reply
    Laura
    2013-04-10 at 13:15

    Čia priedas, kaip ir bulvės 😉

  • Reply
    Ausrra
    2013-04-13 at 08:49

    Ši sriuba žiauriai skani, ypač tokia macnesnė ir su silke, kepta ant žarijų. Seniau, tai buvo pagrindinis antros dienos patiekalas per vestuves. Dūšiai atgaivinti 🙂 Man ne mažiau skani nei šmakalas 🙂

  • Reply
    Laura
    2013-04-13 at 20:28

    Norėčiau ir aš pabandyti su kepta ant žarijų silke….tėvai turi krosnį, tik reik prisiruošt 😉

  • Reply
    vita
    2020-07-22 at 10:00

    Viena mano mėgstamiausių sriubų!

  • Palikite komentarą

    REKOMENDUOJAMI VIDEO

    JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI