Sriubai reikės:
- 2 šaukštų sviesto
- 1 nedidelio smulkinto svogūno
- 1 ir 1/4 stiklinės pjaustytų svogūnų laiškų
- 2 vidutinių bulvių
- 2,5 stiklinės daržovių sultinio
- 1,5 stiklinės neriebios grietinėlės
- 2 šaukštų citrinos sulčių
- Druskos, šviežiai maltų baltųjų pipirų
Gaminimo eiga:
Puode ištirpinkite sviestą. Sudėkite svogūnus, svogūnų laiškus ir ant silpnos ugnies patroškinkite 10 minučių.
Suberkite pasmulkintas bulves, supilkite sultinį ir užvirkite. Virkite apie 30 minučių.
Sriuba sutrinkite smulkintuvu, pasūdykite, pagardinkite grietinėle, pipirais. Dar kartą užvirkite. Supilkite citrinų sultis.
(Šaltinis: “Sriubų enciklopedija)
No Comments