Daržovės/ Sūris ir varškė/ Sriubos

Trinta burokėlių sriuba

Trinta burokėlių sriuba su Gorgonzolos sūriu - bulviukose.lt

Trinta burokėlių sriuba su Gorgonzolos sūriu ir saulėgrąžų daigais – puikus salstelėjusios sriubos ir pikantiškos Gorgonzolos sūrio derinys.

Trinta burokėlių sriuba:

  • 2 svogūnų
  • 2 skiltelių česnako
  • 3 saliero stiebų
  • 1 morkos
  • 2 vidutinių burokėlių
  • Sviesto kepimui (naudoju lydytą – ghee)
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 2 lauro lapelių
  • 2 šaukštų alaus acto (tinka ir kitoks nedidelio rūgštingumo actas)
  • 0,5 l vandens
  • 1 šaukšto šviežių smulkintų čiobrelių
  • 3/4 stiklinės grietinėlės
  • Grogonzolos sūrio

Gaminimo eiga:

Daržoves plonai supjaustykite. Svogūnus pakepinkite su sviestu, baigiant kept sudėkite česnakus, salierą. Kepkite dar kelis minutes. Morkas ir burokėlius  kartu kepinkite svieste. Baigiant kept supilkite actą.

Kepintas daržoves sudėkite į puodą, supilkite vandenį, įdėkite lauro lapus. Virkite 15-20 minučių. Baigiant virt paskaninkite druska, pipirais, čiobreliais, supilkite grietinėlę.

Sutrinkite sriubą smulkintuvu. Patiekiant pabarstykite ant sriubos trupintą Gorgonzolos sūrį, saulėgrąžų daigus.

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI