Reikės:
- 2 kiaulienos sprandinės kepsnių
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Daržovėms:
- 2 nedidelių morkų
- 2 saliero stiebų
- Šlakelio alyvuogių aliejaus
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 1 šaukšto klevų sulos sirupo
Grybams:
- 8-10 mažų raudonviršių (naudojau šaldytus, galite rinktis ir kitokius grybus)
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Žiupsnelio čiobrelių
Padažui:
- 0,5 stiklinės stipraus jautienos sultinio
- 1 šaukštelio alaus garstyčių (galite naudoti paprastas grūdėtas)
Gaminimo eiga:
Kepsnelius dėkite ant įkaitintos sausos keptuvės ir vieną jų pusę kepkite apie 2 minutes, apverskite, pabarstykite druska, pipirais ir vėl dvi minutes kepkite, po to apverskite, pabarstykite druska ir pipirais. Ugnį sumažinkite iki minimumo ir, kartais pavartydami, kepkite, kol iškeps.
Morkas padalinkite išilgai į ketvirtukus. Saliero stiebus padalinkite į 3 dalis. Daržoves sumaišykite su aliejumi, druska ir pipirais. Kepkite iki 1 80 °C įkaitintoje orkaitėje, kol suminkštės. Baigiant kept, aptepkite klevų sulos sirupu.
Grybus apkepkite keptuvėje su sviestu. Pagardinkite druska, pipirais, čiobreliais.
Padažui jautienos sultinį užvirkite. Virkite, kol liks pusę tūrio. Pagardinkite garstyčiomis.
No Comments