Aukso fondas/ Grybai/ Kruopos ir grūdai/ Sūris ir varškė

Bobausiai su ožkos sūriu ir kukurūzų kruopų koše

Bobausiai su ožkos sūriu ir kukurūzų kruopų koše - bulviukose.lt

Reikės:

  • 0,5 stiklinės kukurūzų kruopų
  • 0,5 l vandens
  • 1 šaukšto sviesto
  • 1 kupino šaukšto tarkuoto kietojo sūrio
  • Gabaliuko poro
  • Sviesto kepimui (naudoju lydytą)
  • 1 stiklinės virtų bobausių
  • 0,5 stiklinės grietinėlės
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Šviežių šalavijo ir raudonėlių lapelių
  • 2 šaukštų kreminio ožkos sūrio

Gaminimo eiga:

Bobausius nuvalykite nuo žemių, nuplaukite, dėkite į vandenį ir virkite nuo užvirimo 15 minučių. Nukoškite, perplaukite, vėl užpilkite vandeniu ir vėl virkite nuo užvirimo 15 minučių. Pakartokite tą patį ir trečią kartą. DĖMESIO, TAI LABAI SVARBU – patalpą, kurioje verdate bobausius gerai vėdinkite, nes jiems verdant garuoja nuodinga medžiaga giromitrinas. Rekomenduoju trečią kartą verdant vienam litrui vandens įdėti 20 g druskos. Taip bobausiai lengviau pasisavins druską, nei sūdant juos patiekale. Pirmą kartą ragaujantiems bobausius siūlyčiau paragauti tik gabalėlį ir stebėti organizmo reakciją. Greičiausiai viskas bus gerai, bet gal esate iš tų retų žmonių, kurie esate labai jautrūs giromitrinui.

Polentai į verdantį pasūdytą vandenį supilkite kruopas. Virkite vis pamaišydami, kol kruopos išvirs. Baigiant virti sudėkite sviestą ir sūrį. Košę gerai išmaišykite.

Porą supjaustykite griežinėliais ir trumpai pakepinkite su sviestu.

Virtus bobausius kelias minutes kepinkite su sviestu, supilkite grietinėlę, paskaninkite druska, pipirais. Kepkite maišydami, kol grietinėlė užvirs. Baigiant kepti, sudėkite raudonėlio ir šalavijo lapelius. Sumaišykite porus su bobausiais.

Ožkos sūrį pabarstykite prieš patiekiant.

Kaip virti bobausius, rasite čia.

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply