Mėsa

Čili troškinys

Čili troškinys. Sotus, aštrus ir gardus - bulviukose.lt

Čili troškinys – šildantis ir sotus patiekalas vėsiems vakarams.

Čili troškinys:

  • 0,5 kg maltos jautienos
  • Aliejaus
  • 2 svogūnų
  • 1 galvos česnako
  • 0,5 stiklinės aštraus naminio pomidorų padažo (galite naudoti savo arba pirktinį)
  • 1 stiklinės naminio pomidorų padažo (galite naudoti savo arba pirktinį)
  • 1 skardinės (~400g) trintų pomidorų savo sultyse
  • 2 skardinių (~400g) pupelių (naudojo vieną skardinę baltų, vieną raudonų)
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 6 grūstų kvepiančiųjų pipirų grūdelių
  • Džiovinto mairūno žiupsnio
  • Muskato riešuto žiupsnelio

Gaminimo eiga:

Mėsą ir pupeles sumalkite per stambų sietelį.

Į keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus, sudėkite mėsą ir kepkite ant vidutinės ugnies, maišydami ir mentele skaidydami didesnius gumulėlius, kol mėsa iškeps.

Sudėkite kubeliais pjaustytus svogūnus, maišydami kepkite dar 5 minutes. Sudėkite išspaustas česnako skilteles ir maišydami kepkite dar kelias minutes.

Supilkite padažus, konservuotus pomidorus, druską, pipirus, prieskonius, uždenkite palikite troškintis 15 minučių. Vietoj išvardintų padažų galite nesukdami galvos dėti dvi skardines smulkintų pomidorų savo sultyse, porą šaukštų pomidorų pastos ir papildomai maltų arba šviežių čili pipirų. Mes tiesiog ką turėjo šaldytuve tą ir sudėjom.

Sudėkite pupeles, gerai išmaišykite, uždenkite ir ant silpnos ugnies patroškinkite dar 5 minutes.

Valgėme su ką tik iškeptu batonėliu. Juos perku šaldytus, įdarytus sviestu ir žolelėmis. Labai patogu, kai reikia išsitraukti iš kameros, fit ir išsikepi.

Čili troškinys. Sotus, aštrus ir gardus - bulviukose.lt

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI