Daržovės/ Aukso fondas/ Padažai

Naminis pomidorų padažas

Naminis pomidorų padažas - bulviukose.lt

Naminis pomidorų padažas – mėgiamiausias mūsų šeimoje, verdamas daug metų.

Naminis pomidorų padažas:

  • 4 kg pomidorų
  • 1 kg raudonų paprikų
  • 3 svogūnų galvučių
  • 1 didelės galvutės česnako
  • aliejaus kepimui
  • 1/2 stiklinės 9 % acto
  • 3 šaukštų druskos
  • 1/2 stiklinės cukraus
  • šviežiai maltų pipirų

Gaminimo eiga:

Svogūnus supjaustykite kubeliais ir puode pakepinkite su aliejumi. Sudėkite į puodą pasmulkintas paprikas ir dar apie 5 minutes pakepinkite. Sudėkite blanširuotus kubeliais supjaustytus pomidorus.

Virkite karts nuo karto pamaišant, kol išgaruos dalis sulčių ir paprikos su pomidorais suvirs.

Baigiant virti, sudėkite smulkintą česnaką ir likusius produktus. Pavirkite dar apie 10 minučių. Viską susmulkinkite blenderiu iki vientisos masės. Supilstykite į iškaitintus stiklainius, užsukite dezinfekuotais dangteliais ir apverskite. Palikite taip, kol atvės.

(Šaltinis: Sesė)

Sekite bulviukose.lt Instagrame
Jums taip pat gali patikti

1 Comment

  • Reply
    » Blog Archive » Čili troškinys - bulviukose.lt
    2013-08-29 at 08:32

    […] 1 stiklinė naminio pomidorų padažo […]

  • Palikite komentarą

    REKOMENDUOJAMI VIDEO

    JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI