Aukso fondas/ Sūris ir varškė/ Žuvis ir jūros gėrybės

Lydeka su migdolų, sūrio ir petražolių plutele

Lydeka su migdolų, sūrio ir petražolių plutele

Lydekai reikės:

  • 2 lydekos filėkepsnių
  • Druskos
  • Šlakelio laimo sulčių
  • Aliejaus kepimui

Plutelei:

  • Pakepintų smulkintų migdolų
  • Tarkuoto kietojo sūrio
  • Džiūvesėlių
  • Smulkintų petražolių
  • Alyvuogių aliejaus

Padažui:

  • 1 šaukštelio sviesto
  • 1 šaukštelio miltų
  • Pieno
  • Grietinėlės
  • Druskos
  • Malto muškato riešuto
  • Smulkintų laiškinių česnakų

Gaminimo eiga:

Plutelei visus produktus sumaišykite, įpilkite aliejaus, kad surištų.

Lydekos odelę keliose vietose įpjaukite, kad kepant nesideformuotų. Įkaitinkite keptuvėje aliejų, dėkite kepsnius odele į apačią (viršų pabarstykite druska ir pašlakstykite laimo sultimis) ir kepkite kol apskrus. Kepsnius dėkite odele į viršų į aliejumi išteptą formelę, pabarstykite druska ir pašlakstyktie laimo sultimis.

Užtepkite plutelės masę ant kepsnių ir kepkite iki 170C įkaitintoje orkaitėje 5-7 minutes

Padažui miltus pakepinkite su sviestu, supilkite pieną, gerai išmaišykite ar išplakite, kad neliktų gumulėlių. Įpilkite grietinėlės, įberkite druskos, muškato riešuto ir pakaitinkite iki užvirimo.

Valgėme su bulvių koše pagardinta grūdėtomis garstyčiomis, cukinija (apkepiau kartu su žuvimis orkaitėje prieš tai aptepus aliejumi, pabarsčius druska ir apšlaksčius laimo sultimis) ir su morkų-česnako salotomis su majonezu (čia buvo toks pageidavimas)

Jums taip pat gali patikti

2 Comments

  • Reply
    Vilma
    2012-05-30 at 07:56

    Kokia lydeka naudota – jūrinė ar ežerinė? Turiu nemažą lydeką, sugautą ežere, galvoju išbandyti šį receptą :).

  • Reply
    Laura
    2012-05-30 at 08:42

    Vilma, pas mane visos lydekos ežerinės arba upinės 😉 Sėkmės bandymuose ir skanaus 🙂

  • Leave a Reply