Daržovės/ Aukso fondas/ Padažai/ Žuvis ir jūros gėrybės

Lydekos kepsneliai su jogurto padažu

Lydekos kepsniai su šparaginėmis pupelėmis ir jogurto padažu

Lydekos kepsneliai su jogurto padažu ir šparaginėmis pupelėmis – lengvas, sveikas ir subalansuotas patiekalas.

Reikės:

  • 2 lydekos kepsnių (maniškiai buvo iš 4 kg lydekos)
  • Lydyto sviesto kepimui
  • 3 skiltelių česnako
  • 1 šaukšto sviesto
  • Druskos
  • Šlakelio citrinos sulčių

Pupelėms:

  • Šparaginių pupelių
  • 1 stiklinės jogurto
  • 1 skiltelės česnako
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštelio kreminių garstyčių
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų

Gaminimo eiga:

Lydekos kepsnelių odelėse peiliu padarykite po kelis negilius įpjovimus (kepimo metu jie mažiau riesis), pasūdykite. Česnako skilteles nulupkite, sutraiškykite ir kepkite su sviestu, kol švelniai apskrus, po to išimkite jas. Į tą patį sviestą, kuriame kepė česnakai, dėkite kepsnelius odele žemyn ir kepkite, kol ji gražiai apskrus. Kepsnelius apverskite, sudėkite ant jų sviestą, keptuvę uždenkite ir išjunkite kaitinimą. Laikykite uždengę apie 5 minutes, kepsneliai iš lėto baigs kepti. Prieš patiekiant, pašlakstykite citrinos sultimis.

Nupjaukite šparaginių pupelių kotelius. Pasiruoškite dubenį su šaltu vandeniu ir ledukais. Sudėkite pupeles į verdantį sūdytą vandenį ir virkite 1 minutę. Nukoškite. Sudėkite pupeles į šaltą vandenį ir atvėsinkite.

Padažui skirtus produktus sutrinkite smulkintuvu.

Prieš patiekiant, pupeles trumpai apkepkite su aliejumi.

Lydekos kepsneliai su jogurto padažu ir šparaginėmis pupelėmis – lengvas, sveikas ir subalansuotas patiekalas. Sekite bulviukose.lt Instagrme.

Lydekos kepsneliai su šparaginėmis pupelėmis ir jogurto padažu

 

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI