Daržovės/ Aukso fondas/ Padažai, pagardai, užtepai/ Žuvis, jūros gėrybės, sraigės

Lydekos kepsneliai su šparaginėmis pupelėmis ir jogurto padažu

Lydekos kepsneliai su šparaginėmis pupelėmis ir jogurto padažu1

Reikės:

  • 2 lydekos kepsnių (maniškiai buvo iš 4 kg lydekos)
  • Lydyto sviesto kepimui
  • 3 skiltelių česnako
  • 1 šaukšto sviesto
  • Druskos
  • Šlakelio citrinos sulčių

Pupelėms:

  • Šparaginių pupelių
  • 1 stiklinės jogurto
  • 1 skiltelės česnako
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštelio kreminių garstyčių
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų

Gaminimo eiga:

Lydekos kepsnelių odelėse peiliu padarykite po kelis negilius įpjovimus (kepimo metu jie mažiau riesis), pasūdykite. Česnako skilteles nulupkite, sutraiškykite ir kepkite su sviestu, kol švelniai apskrus, po to išimkite jas. Į tą patį sviestą, kuriame kepė česnakai, dėkite kepsnelius odele žemyn ir kepkite, kol ji gražiai apskrus. Kepsnelius apverskite, sudėkite ant jų sviestą, keptuvę uždenkite ir išjunkite kaitinimą. Laikykite uždengę apie 5 minutes, kepsneliai iš lėto baigs kepti. Prieš patiekiant, pašlakstykite citrinos sultimis.

Nupjaukite šparaginių pupelių kotelius. Pasiruoškite dubenį su šaltu vandeniu ir ledukais. Sudėkite pupeles į verdantį sūdytą vandenį ir virkite 1 minutę. Nukoškite. Sudėkite pupeles į šaltą vandenį ir atvėsinkite.

Padažui skirtus produktus sutrinkite smulkintuvu.

Prieš patiekiant, pupeles trumpai apkepkite su aliejumi.

Lydekos kepsneliai su šparaginėmis pupelėmis ir jogurto padažu

 

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply