Aukso fondas/ Žuvis ir jūros gėrybės

Marinuota skumbrė

Marinuota skumbrė - bulviukose.lt

Marinuota skumbrė rytietišku marinatu.

Reikės:

  • 3 skumbrių

Sūrymui:

  • 500 ml vandens
  • 30 g jūros druskos

Marinatui:

  • 100 ml sojos padažo
  • 90 ml vandens
  • 40 g rudojo cukraus
  • 30 g ryžių vyno (arba portveino, arba  chereso)
  • 1 skiltelės česnako
  • 3 cm imbiero šaknies

Patiekimui:

  • Agurkų
  • Svogūnų laiškų
  • Kepto kiaušinio

Gaminimo eiga:

Skumbres išvalykite, išpjaukite filė.

Vandenyje ištirpinkite druską. Sudėkite į sūrymą skumbrių filė ir laikykite šaldytuve parą laiko.

Sojos padažą sumaišykite su vandeniu, cukrumi ir vynu. Skystį šiek tiek pakaitinkite, kad ištirptų cukrus. Atvėsinkite. Sudėkite į jį susmulkintus česnako skiltelę ir imbierą. Skumbrių filė išimkite iš sūrymo ir užpilkite marinatu. Laikykite šaldytuve 2 paras.

Prieš patiekiant, nulupkite skumbrių filė odą. Patiekite su agurkais ir svogūnų laiškais. Ir su kiaušiniu, jei skumbrę valgysite pusryčiams 😉

Marinuota skumbrė rytietišku marinatu tinka sumuštiniams, salotoms, bowls. Jums taip pat gali patikti sūdytos skumbrės juodoje arbatoje receptas. Sekite bulviukose.lt Instagrame.

 

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI