Reikės:
- 5 kiaušinių
- 200 g grūdėtos varškės
- Gabaliuko sviesto
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Svogūnų laiškų
Gaminimo eiga:
Į neįkaitintą keptuvę storu dugnu supilkite paplaktus kiaušinius, pastatykite ant mažiausios ugnies, sudėkite sviestą ir, maišydami mentele, kaitinkite. Jokiais būdais neperkaitinkite, jei matote, kad kiaušiniai prie dugno jau kepa, t.y. darosi plutelė, nuimkite keptuvę nuo ugnies ir toliau maišykite. Kai temperatūra sumažės, dėkite vėl ant ugnies.
Baigiant kept, į kiaušinienę sudėkite grūdėtą varškę, druską, pipirus. Išmaišykite ir dar truputį pakaitinkite. Įmaišykite svogūnų laiškus ir patiekite su duona arba skrebučiais ir daržovėmis.
No Comments