Aukso fondas/ Kiaušiniai

Gardžioji plakta kiaušinienė

Gardžioji plakta kiaušinienė - bulviukose.lt

Gardžioji plakta kiaušinienė – ta madingoji kiaušinienė angliškai vadinama Scrambled eggs. Apie ją pirmą kartą sužinojau nusipirkusi šefo Gordon Ramsay receptų knygą. Jos kepimo principas yra plaktų kiaušinių kaitinimas žemoje temperatūroje su sviestu. Taip įgaunama aksominė kiaušinienės struktūrą. Pagal knygos receptą įdėjau grietinės, kuri nunešė kiaušinienę į kosminį lygį.

Gardžioji plakta kiaušinienė:

  • 6 didelių kiaušinių
  • 30 g mažais kubeliais pjaustyto sviesto
  • 2 šaukštų grietinės
  • Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • Svogūnų laiškų
  • Kelių skrudintos ruginės duonos riekelių (pasiskrudinau ant sausos keptuvės)

Gaminimo eiga:

Į neįkaitintą keptuvę storu dugnu įmuškite kiaušinius, pastatykite ant mažiausios ugnies, sudėkite pusę sviesto ir maišydami mentele kaitinkite.

Mišiniui pradėjus tirštėti, sudėkite likusį sviestą. Toliau kaitinkite maišydami dar 4-5 minutes. Jokiais būdais neperkaitinkite, jei matote, kad kiaušiniai prie dugno jau kepa t.y. darosi plutelė, nuimkite keptuvę nuo ugnies. Kai temperatūra sumažės, dėkite vėl ant ugnies. Kiaušinienė turi gautis tokia kaip kad tarkim verdant garuose – puri, minkšta, šilkinė.

Baigiant kept į kiaušinienę sudėkite grietinę, druską, pipirus. Išmaišykite ir dar truputį pakaitinkite. Įmaišykite svogūnų laiškus ir patiekite su skrebučiais.

Gardžioji plakta kiaušinienė labai skanu su paskrudinta duona, taip pat galite patiekti su įvairiomis salotomis, sūdyta lašiša, ikrais.

(Šaltinis: Gordon Ramsay “Gaminti gali visi”)

Daugiau receptų su kiaušiniais

Sekite bulviukose.lt Instagrame

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI